Țeparul Petrică, trimis la închisoare pentru înșelăciune prin metoda ”șmen”. Țintele preferate: vânzătoarele din magazine

Autor: N.G.
Joi, 02 Februarie 2023, ora 16:20
3320 citiri
Țeparul Petrică, trimis la închisoare pentru înșelăciune prin metoda ”șmen”. Țintele preferate: vânzătoarele din magazine
FOTO arhivă Ziare.com

Un bărbat specializat în infracțiuni de înșelăciune prin metoda șmen a fost condamnat la închisoare cu executare de Judecătoria Aiud. Bărbatul a proovcat un prejudiciu de 150 de lei la un magazin dion municipiu, după ce a indus în eroare o vânzătoare căreia i-a solicitat să îi schimbe o sumă de bani. În ultimii ani, acesta a dat mai mult ”lovituri” asemnănătoare în mai multe județe, în special în zona Moldovei.

Petrică Enache, din Galați, a intrat în incinta magazinului din Aiud, județul Alba, cu scopul precis de a o înșela pe vânzătoare. A întrebat-o pe acasta dacă are să îi schimbe mai multe bancnote de 10 lei, în bancnote cu valoare mai mare. Având nevoie de mai multe bancnote cu valoare mai mică, martora i-a răspuns inculpatului că îi poate schimba maximum suma de 500 de lei.

”În continuare, inculpatul a scos din buzunar un teanc mare de bancnote de 10 lei, i-a numărat, după care i-a predat martorei o parte din acest teanc, spunându-i că i-a dat suma de 500 de lei. După ce a numărat banii puși pe tejghea, martora a constatat că sunt doar 48 de bancnote de 10 lei, adică suma de 480 lei, motiv pentru care i-a spus acestuia că mai trebuie 20 de lei pentru a-i schimba. Auzind acest lucru, inculpatul a spus că nu se poate, motiv pentru care martora a procedat din nou la numărarea banilor în fața lui și odată cu el.

În timp ce număra banii, la intervale de 10 bancnote a câte 10 lei, inculpatul îi lua în mână, ținându-i până când a terminat de numărat, constatând la sfârșit că acesta i-a dat doar 48 de bancnote. Imediat după ce a terminat de numărat banii, inculpatul i-a dat teancul de bani numărați, pe care i-a pus în casa de marcat și, totodată, i-a dat încă două bancnote de câte 10 lei și martora i-a dat din casa de marcat a unității, suma de 500 de lei, în bancnote de câte 100 și 50 de lei”, se precizează în rechizitoriul Parchetului de pe lângă Judecătoria Aiud.

Recunoscut și după fotografia de la poliție

La scurt timp după tranzacție, după ce bărbatul a ieșit din unitate și simțind că teancul de bani este subțire pentru a fi în el 50 de bancnote, femeia a numărat din nou banii constatând că sunt doar 35 de bancnote. Acesta și-a dat seama că a fost înșelată și a anunțat șefa de tură și poliția. Prin de polițiști și dus la audieri, bărbatul a recunoscut fapta și a spus că a înmânat casierei doar 35 de bancnote a câte 10 lei (350 de lei), primind de la aceasta suma de 500 de lei.

”A menționat expres că a urmărit să prejudicieze partea civilă cu respectiva sumă de bani. Prezența acestuia în magazinul aparținând părții civile este confirmată și de faptul că, procedând la o procedură de recunoaștere după fotografii, martora (…) l-a indicat fără rezerve ca fiind persoana care s-a prezentat în data de 03.05.2018 la magazinul unde lucra, și care i-a cerut schimbarea unei sume de bani”, se susține în hotărârea Judecătoriei Aiud. Bărbatul a fost trimis în jdudecată, iar în 13 ianuarie 2023 a fost condamnat la pedeapsa de 1 an și 9 luni de închisoare în regim de detenție.

Judecătorul a ținut cont de faptul că acesta mai avea patru pedepse anterioare pentru fapte similare. Petrică Enache a contestat hotărârea, dosarul urmând să fie judecat și la Curtea de Apel Alba Iulia.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Horoscop zilnic. Sâmbătă, 20 aprilie. Zodia care se va bucura de mai mult timp cu familia
Horoscop zilnic. Sâmbătă, 20 aprilie. Zodia care se va bucura de mai mult timp cu familia
Astrele au pregătit noi provocări pentru zodii, unele fiind mai norocoase, iar altele mai puțin. Toate previziunile despre dragoste, bani sau job, în horoscopul zilnic. Berbec: Interesul pe...
Ce pedeapsă cu închisoarea a primit o femeie care și-a permis să hărțuiască un artist celebru
Ce pedeapsă cu închisoarea a primit o femeie care și-a permis să hărțuiască un artist celebru
O femeie care l-a hărţuit pe cântăreţul Harry Styles a fost închisă şi i s-a interzis să îl vadă pe acesta pe scenă, potrivit news.sky.com. Myra Carvalho, în vârstă de 35 de ani,...
#smen, #inselaciune, #inchisoare, #bani , #justitie