Cum să-ți atingi obiectivul de a slăbi. Cele cinci reguli de aur promovate de nutriționiști

Duminica, 16 Ianuarie 2022, ora 22:36
7380 citiri
Cum să-ți atingi obiectivul de a slăbi. Cele cinci reguli de aur promovate de nutriționiști
FOTO Pixabay

Un an nou vine de obicei cu țeluri noi, în special în ceea ce privește aspectul fizic. Sărbătorile de iarnă vin, de regulă, și cu mese îmbelșugate, iar dorința de a slăbi este mai mare după această perioadă.

Nutriționiștii recomandă să nu amânăm momentul de a începe procesul de slăbire, mai ales că după sărbătorile de iarnă acumulăm kilograme în plus.

Medicul nutriționist Șerban Damian a oferit mai multe sfaturi prin care putem scăpa de kilogramele în plus și pentru a reveni în formă în cel mai scurt timp.

Revenirea la un stil de viață sănătos

Unul dintre cei mai importanți pași este renunțarea la produsele dăunătoare.

„Respectarea unei diete sănătoase în timpul sărbătorilor de iarnă este o sarcină dificilă pentru multe persoane. Este important să reveniți cât mai rapid la o dietă echilibrată. Pentru a slăbi, corpul are nevoie de nutrienții potriviți. Adăugați în dietă doar proteine bune, carbohidrați sau grăsimi. De exemplu, avocado, iaurtul grecesc și ouăle sunt perfecte atunci când doriți să slăbiți. Shake-urile de fructe de pădure, ovăz și nuci sunt alegerile potrivite pentru un mic dejun sănătos și sățios. Asigurați-vă că mesele conțin proteine de înaltă calitate și carbohidrați cu eliberare lentă care ajută la furnizarea de energie pentru mai mult timp pentru a evita gustările. Cartofii dulci și orezul brun sunt exemple de carbohidrați cu eliberare lentă. Asigurați-vă de asemenea că mesele includ legume și încercați să evitați grăsimile saturate.”, recomandă medicul nutriționist Șerban Damian.

Hidratare

Ceea ce majoritatea oamenilor adoră să consume în timpul sărbătorilor îi face adesea să se simtă deshidratați, cum ar fi gustările sărate, băuturile zaharoase și băuturile alcoolice.

“Reducerea consumului de alcool este, de asemenea, cheia pentru a merge pe drumul cel bun cu alimentația și antrenamentul. Alcoolul conține o cantitate mare de calorii ceea ce evident atrage după sine creșterea în greutate. Alcoolul afectează și nivelul de hidratare, ceea ce va avea un impact negativ asupra performanței și antrenamentului. Din fericire, vă puteți rehidrata rapid bând multă apă pe tot parcursul zilei. Apa nu doar hidratează, ci face lucrurile mai ușoare pentru sistemul digestiv. Lămâia și ceaiul verde, pot fi folosite pentru a vă curăța organismul după excese. Aceste băuturi forțează sângele să treacă prin rinichi mai repede, ceea ce înseamnă că orice impurități sunt filtrate mai repede. Rețineți că ar trebui să rămâneți hidratat pentru a vă ajuta corpul să fie în formă.”, explică nutriționistul Șerban Damian.

Step by step

Un alt sfat prețios este timpul. Trebuie să o luăm pas cu pas, încet, pentru a ne atinge toate obiectivele.

„Pentru a reveni rapid în formă, pe lângă modificarea dietei este important să reintroducem în schemă și exercițiile fizice. Corpul are nevoie de câteva zile să își revină pentru a putea crește dificultatea exercițiilor. Începeți cu exerciții mai ușoare și mai scurte. Începeți cu 10 minute pe zi și faceți exercițiile în ritmul impus de corp. Nu vă stabiliți așteptări mari. Aveți nevoie de câteva zile de sală pentru a vă reobișnui cu antrenamentul”, explică medicul nutriționist sportiv.

Mâncați puțin și des

Mâncatul puțin și des nu este doar un mit.

„Orice reducere a aportului de alimente ar trebui făcută pe parcursul zilei și între mese, nu prin evitare sau sărind peste o masă. Unii oameni încearcă să întrerupă dieta, ceea ce induce un deficit caloric mare, cu scopul de a pierde rapid în greutate. Deși acest lucru poate funcționa în unele cazuri, nu este cea mai bună soluție pentru scăderea în greutate și poate determina corpul să păstreze energia sub formă de depozite de grăsime, încetinind astfel metabolismul și prevenind metabolizarea grăsimii pe termen lung. Dacă ați revenit la programul de antrenament, trebuie să mâncați în mod regulat pentru a evita senzația de foame și pentru a maximiza efectele antrenamentului.”, mai spune medicul Șerban Damian.

Acceptați o provocare de o lună și găsiți un prieten cu care să vă antrenați

O provocare de o lună poate face minuni.

„Exercițiile fizice regulate sunt una dintre cele mai eficiente moduri de a arde excesul de grăsime și de a reveni în formă. Există o mulțime de săli de sport care oferă programe de fitness care vă pot ajuta să vă recăpătați motivația și forma. Uneori, a avea un prieten cu aceleași obiective vă poate ajuta să fiți mai motivați. Vă puteți susține unul pe celălalt atunci când nu aveți chef să faceți efort fizic. În acest fel, vă mențineți rutina de exerciții în timp ce o faceți distractivă. Rețineți că ar trebui să faceți activitate fizică cel puțin 30 de minute pe zi. Alternați mai multe tipuri de activitate pentru a vă recăpăta și a vă menține în formă. Includeți asta în rutina zilnică și veți reveni la greutatea normală în cel mai scurt timp”, mai spune medicul Șerban Damian.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

5 fructe bogate în zahăr, de evitat în curele de slăbire
5 fructe bogate în zahăr, de evitat în curele de slăbire
Fructele au un conținut bogat de vitamine și minerale, însă unele dintre ele au și o cantitate importantă de zahăr. De aceea, este mai bine să nu exagerezi cu consumul acestora, căci pot...
Româncă îngrozită de condițiile de care are parte soțul ei în pușcărie: "Deja este agresat. I-a fost luată toată mâncarea de către colegi"
Româncă îngrozită de condițiile de care are parte soțul ei în pușcărie: "Deja este agresat. I-a fost luată toată mâncarea de către colegi"
Penitenciarele din România se confruntă cu supraaglomerare, condiții de trai precare, probleme legate de igienă și acces la servicii medicale. Situațiile descrise de cei care ajung în...
#slabit, #sarbatori iarna, #mancare, #Serban Damian nutritionist steroizi suplimente nutritive , #stiri sociale