Tânărul care a slăbit aproape 5 kilograme într-o lună mâncând doar sandwich-uri: "Nu trebuie să vă fie frică de niciun aliment"

Sambata, 04 Noiembrie 2023, ora 23:43
30460 citiri
Tânărul care a slăbit aproape 5 kilograme într-o lună mâncând doar sandwich-uri: "Nu trebuie să vă fie frică de niciun aliment"
Cum arăta înainte și după "cura cu sandwich-uri" FOTO Instagram

Un bărbat a pierdut 4,5 kilograme într-o lună mâncând doar sandwich-uri pentru a dovedi că nu ar trebui să ne fie frică de pâine.

Când Sean Casey a încercat pentru prima dată să slăbească, ca adolescent, el credea în mitul potrivit căruia trebuie să elimini carbohidrații pentru a reuși. Acum știe că acest lucru nu este adevărat.

Acum în vârstă de 23 de ani, antrenorul personal din Banbridge, Irlanda de Nord, a decis să transmită acest mesaj celor milioane de urmăritori pe care îi are în mediul online.

Casey a dorit să elimine frica și anxietatea pe care o au unele persoane în legătură cu anumite alimente, în special pâinea, când vine vorba de pierderea în greutate.

Experții au afirmat anterior pentru Insider că nu există așa ceva ca alimente "bune" sau "rele", iar carbohidrații reprezintă o sursă importantă de energie care poate ajuta la pierderea în greutate, deși greutatea unei persoane nu este singurul indicator al sănătății.

"Există multă teamă și demonizare," a declarat Casey pentru Insider. "Oamenii cred că există anumite alimente care îi vor îngrășa, ceea ce creează mult stres, îngrijorare și anxietate inutile legate de alimentație."

Casey s-a asigurat că se afla într-un deficit caloric.

Casey recunoaște că a slăbit mai rapid decât este considerat sigur pentru persoanele care nu au multă grăsime corporală de pierdut - experții recomandă deficite calorice mai mici și pierdere în greutate graduală pentru rezultate sustenabile - dar el a decis să intre într-un deficit caloric accentuat pentru a-și susține punctul de vedere.

El a calculat că organismul său arde în jur de 3.000 de calorii în fiecare zi, astfel că a consumat zilnic între trei și cinci sandwich-uri, precum și băuturi cu conținut scăzut de calorii, ceea ce a totalizat între 2.300 și 2.500 de calorii. Deficitul relativ extrem a devenit dificil spre sfârșit, deoarece foamea i-a crescut, a spus el.

El nu a urmărit strict aportul de proteine, care este important pentru menținerea mușchilor în timp ce pierzi grăsime, dar s-a asigurat că obține o cantitate considerabilă în aproape fiecare sandwich, a afirmat el.

Casey a continuat regimul său obișnuit de exerciții pe durata experimentului.

Nu s-a plictisit de sandwich-uri

Ce constituie sau nu un sandwich poate deveni neclar. Dar Casey a decis să păstreze lucrurile stricte și simple: tot ce a mâncat trebuia să fie între două felii de pâine, iar hamburgerii și wrap-urile nu erau permise. Și de acolo, posibilitățile erau nelimitate.

Casey a fost surprins să constate că nu s-a plictisit de sandwich-uri și a mâncat cu greu același sandwich de două ori. A menținut diversitatea mâncând sandwich-uri atât sărate, cât și dulci, sandwich-uri prăjite și sandwich-uri preparate într-un cuptor cu aer cald.

Sandwich-ul său preferat a fost inspirat de pizza: Casey a întins sos de roșii pe o felie de pâine și a acoperit-o cu carne de pui gătită, brânză și cea de-a doua felie de pâine, apoi a adăugat mai mult sos de roșii și brânză și a preparat totul în cuptorul cu aer cald.

"A fost chiar mai bun decât o felie normală de pizza," a spus Casey. "A fost cu adevărat foarte bun cu cele două straturi."

Casey a mâncat sandwich-uri care conțineau tot felul de ingrediente, de la ton, brânză, maioneză și ceapă, până la o bară Mars și mere, a spus el. Cu toate acestea, el a fost mereu atent la numărul de calorii, utilizând ingrediente precum brânză ușoară, sosuri cu conținut scăzut de grăsimi și pâine cu conținut scăzut de calorii.

În funcție de tipul de pâine și de umplutură, un sandwich poate fi o masă echilibrată din punct de vedere nutrițional, furnizând carbohidrați, fibre, grăsimi, proteine și micronutrienți.

"Pe termen lung, nu aș recomanda nimănui să mănânce așa"

Cu toate acestea, Casey a recunoscut că dieta sa bazată doar pe sandwich-uri nu a fost la fel de nutritivă precum ar trebui să fie o dietă sănătoasă. Deși Casey a mâncat, din când în când, pâine integrală și pâine de secară, i-au lipsit fructele și legumele, dar a continuat pentru cele 30 de zile pentru a-și susține punctul de vedere.

"Doream să mă distrez cu asta și să încerc multe tipuri diferite de sandwich-uri care nu erau neapărat cele mai dense din punct de vedere nutritiv și să demonstrez că poți face asta și totuși să-ți atingi obiectivele," a spus Casey. "Dar pe termen lung, nu aș recomanda nimănui să mănânce așa, și cu siguranță eu însumi nu voi mânca așa pe termen lung."

Experții au afirmat anterior pentru Insider că oamenii ar trebui să încerce să aibă o dietă predominant bazată pe alimente integrale, care să conțină un echilibru de proteine, carbohidrați și grăsimi, precum și o cantitate generoasă de cereale integrale, fructe și legume. Cu toate acestea, ar trebui să încorporați toate alimentele pe care le apreciați în dieta voastră, cu măsură.

Nu trebuie să vă fie frică de niciun aliment

La sfârșitul experimentului, Casey a pierdut grăsime în timp ce își menținea mușchii pe care i-a construit de-a lungul anilor, ceea ce i-a făcut mai vizibili.

Dar Casey a subliniat că nu există nimic special în privința sandwich-urilor ca aliment pentru pierderea în greutate, el se afla pur și simplu într-un deficit caloric.

"Nu am slăbit pentru că mâncam doar sandwich-uri," a spus Casey. "Am slăbit pentru că îmi controlam aportul de calorii."

Casey a documentat întregul experiment pe conturile sale de social media și a spus că a primit numeroase mesaje de la urmăritorii săi care i-au spus că experimentul său i-a ajutat să se simtă mai relaxați în privința consumului de pâine și sandwich-uri.

"Mai mulți oameni privesc sandwich-ul ca ceva pozitiv, nu doar pentru gust și fericire, ci și ca ceva pozitiv în călătoria lor de pierdere în greutate," a spus el. "Trăiască pâinea!"

Care este cea mai bună pâine pe care o putem mânca, potrivit unui medic gastroenterolog. „Ideal ar fi să o facem în casă”
Care este cea mai bună pâine pe care o putem mânca, potrivit unui medic gastroenterolog. „Ideal ar fi să o facem în casă”
Un român mănâncă, în medie, peste 80 de kilograme de pâine pe an, arată datele Institutului Național de Statistică publicate în vara lui 2023. Roxana Voica, medic specialist...
Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Preşedintele AUR, George Simion, a propus, la Conferinţei Internaţionale „Make Europe Great Again” care a avut loc, sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, ca toate partidele...
#slabire, #10 kilograme, #tanar, #experiment, #sandwich, #paine, #deficit caloric , #dieta