Noua pastilă care ajută la pierderea în greutate de două ori mai repede decât injecțiile de succes

Marti, 19 Martie 2024, ora 20:22
4485 citiri
Noua pastilă care ajută la pierderea în greutate de două ori mai repede decât injecțiile de succes
Persoană care a slăbit FOTO Pixabay

O nouă pastilă pentru pierderea în greutate produsă de Novo Nordisk - producătorul Ozempic și Wegovy - îi ajută pe pacienți să slăbească de două ori mai repede decât injecțiile de succes, a anunțat recent compania.

Pastila, numită Amycretin, funcționează în mod similar cu popularele injecții pentru slăbit, imitând un hormon natural, GLP-1, care încetinește trecerea alimentelor prin stomac, ceea ce face ca oamenii să se simtă sătui mai mult timp.

Acest medicament stimulează, de asemenea, un hormon numit amilină, care reduce, de asemenea, foamea și încetinește golirea stomacului. Combinația de terapii pare să îl facă mai eficient.

Medicamentul a fost testat prin intermediul unui studiu controlat cu placebo de trei luni.

Primele teste ale medicamentului au arătat că oamenii au pierdut 13% din greutate în trei luni - mai mult decât dublul greutății observate cu Ozempic (n. r. medicament pentru diabet) și Wegovy, susține compania.

Cei care au luat pastile placebo au pierdut 1%.

În afară de eficacitate, experții au remarcat că opțiunea pilulelor poate fi mai atractivă decât o injecție pentru unii pacienți.

Cu toate acestea, experții remarcă faptul că studiile scurte lasă semne de întrebare cu privire la eficacitatea și siguranța pe termen lung a medicamentului.

Novo a avertizat că Amycretin poate avea efecte secundare precum greață, vărsături și diaree, similare cu cele ale Wegovy.

Producătorul de medicamente urmează să înceapă un studiu de fază II în a doua jumătate a anului, urmând ca rezultatele să fie comunicate la începutul anului 2026.

Anunțul promițător a făcut ca acțiunile Novo Nordisk să urce cu peste 8% la un nivel record, depășind Tesla și Visa pentru a deveni a 12-a cea mai valoroasă companie

Novo și Eli Lilly - producătorii de Mounjaro și Zepbound - au devenit lideri pe piața medicamentelor pentru obezitate, a cărei valoare este estimată de analiști la 100 de miliarde de dolari până în 2030.

Medicamentele au fost create inițial pentru persoanele cu diabet de tip 2, dar au devenit utilizate pe scară largă ca medicament pentru pierderea în greutate și au crescut în popularitate atât de repede încât FDA a anunțat penurii, deoarece medicamentele au dispărut de pe rafturi, scrie nypost.com.

În timp ce mulți s-au lăudat cu eficiența medicamentelor, s-a constatat că produsele au și o listă lungă de efecte secundare neașteptate, inclusiv gastropareza sau "paralizia stomacului" - un efect secundar pentru care atât Novo, cât și Eli Lilly au fost date în judecată.

Cum trec partidele peste mesajul anticorupție aruncând în cursa pentru locale candidați certați cu legea
Cum trec partidele peste mesajul anticorupție aruncând în cursa pentru locale candidați certați cu legea
Deși de-a lungul timpului au spus că se delimitează de acțiunile colegilor certați cu legea, iar unii chiar au strâns electorat în jurul „luptei anticorupție”, astăzi, partidele își...
Candidat comun PSD-PNL la alegerile prezidențiale? Băsescu: ”Spuneţi-mi care din partidele astea ar fi de acord să susţină candidatul celuilalt? Eu zic că niciunul”
Candidat comun PSD-PNL la alegerile prezidențiale? Băsescu: ”Spuneţi-mi care din partidele astea ar fi de acord să susţină candidatul celuilalt? Eu zic că niciunul”
Fostul preşedinte Traian Băsescu a afirmat duminică seara, 28 aprilie, că nu vede posibilitatea ca PSD şi PNL să aibă un candidat comun la alegerile prezidenţiale. „Nu. Spuneţi-mi...
#slabire, #pastila noua, #medicament, #eficienta, #comparatie, #Ozempic , #produse slabit