Celulita la control! Descoperă avantajele și dezavantajele fiecărui tratament anti-celulită!

Advertorial
Marti, 21 Iunie 2022, ora 19:45
4226 citiri
Celulita la control! Descoperă avantajele și dezavantajele fiecărui tratament anti-celulită!
FOTO: skin-med.ro

Chiar dacă vorbim despre o afecțiune a pielii foarte frecventă și inofensivă, care provoacă denivelări pe coapse, șolduri, fese și abdomen, celulita poate fi extrem de inestetică și de-a dreptul enervantă pentru femei, ele fiind cele mai predispuse să o dețină.

Multe dintre femei încearcă, cu succes variabil, să-și îmbunătățească aspectul pielii prin slăbire, exerciții fizice, masaj, creme comercializate ca remediu anti-celulită și opțiuni de tratament dovedite medical.

Despre toate opțiunile pe care le avem în prezent în lupta contra pielii cu aspect de „coajă de portocală”, ne vorbește Dr. Amalia Anghel, medic primar dermatologie-venerologie, specialist în cadrul Skinmed Clinic, Centrul de Excelență Dermatologie Bucureşti.

Descrisă ca având o textură de „brânză de vaci” sau „coajă de portocală”, celulita poate fi uşoară şi severă. https://www.skin-med.ro/oferte-speciale/

„Poți vedea celulita ușoară doar dacă îți ciupești pielea într-o zonă în care ai celulită, cum ar fi coapsele. Celulita severă este cea care face ca pielea să pară zbârcită și denivelată la numai o simplă privire.”, explică medicul.

Celulita apare frecvent în jurul coapselor și a feselor, dar poate fi întâlnită și pe sâni, pe abdomenul inferior și în zona brațelor. Chiar dacă se știu puține lucruri despre ce anume cauzează celulita, specialiștii sunt de acord cu faptul că aceasta implică cordoane conjunctive fibroase, care leagă pielea de mușchi cu grăsimea aflată între ele. „Pe măsură ce celulele adipoase se acumulează, ele împing în sus împotriva pielii, în timp ce cordoanele lungi și dure trag în jos. Acest lucru creează o suprafață neuniformă sau gropițe. În plus, factorii hormonali joacă un rol important în dezvoltarea celulitei, iar genetica determină structura pielii, textura pielii și tipul de corp. Alți factori, cum ar fi greutatea și tonusul muscular, influențează apariția și gradul celulitei”, adaugă Dr. Amalia Anghel.

Factori de risc

Știm cu toții că sexul, vârsta și stilul de viață sunt doar câțiva dintre factorii de risc, care influențează semnificativ apariția și tipul de celulită. „Mai frecventă la femei decât la bărbați (majoritatea femeilor dezvoltă celulită după pubertate), celulita este, de asemenea, mai vizibilă odată cu îmbătrânirea, când pielea își pierde din elasticitate. Si creșterea în greutate o poate agrava, fără ca asta să însemne că ea nu poate apărea și la oamenii slabi. Genetica ar putea juca cel mai important rol în dezvoltarea celulitei. Șansele de a avea celulită mai cresc în timpul sarcinii, dar și dacă adoptăm un stil de viață inactiv.”, spune expertul de la Skinmed Clinic, Centrul de Excelență Dermatologie Bucureşti.

Tipuri de tratament anti-celulită

În prezent, pe piața din România există o largă varietate de tipuri de tratament pentru a îmbunătăți aspectul pielii afectate de celulită, cel puțin temporar.

Dr. Amalia Anghel: „Fiecare opțiune are propriul set de rezultate potențiale și efecte secundare. Unele studii indică faptul că o combinație de tratamente poate produce cele mai satisfăcătoare rezultate. https://www.skin-med.ro/microneedling-bucuresti/

Printre cele mai populare și eficiente tratamente ale momentului, pot aminti tratamentele cu laser. Aici le-aș evidenția pe cele cu lasere ablative, care reduc aspectul celulitei timp de șase luni până la un an si tratamentele nonablative, cele care utilizează căldura (ultrasunetele & radiofrecvența), care îmbunătățesc semnificativ aspectul pielii. Probabil veți avea nevoie de mai multe ședințe înainte de a observa dispariția definitiva a celulitei dar, obiectivul odată atins, printr-o singură ședință de mentenanță la câteva luni, pielea va putea arăta perfect. La Skinmed Clinic, Centrul de Excelență în Dermatologie București, puteți găsi Accent Prime, cea mai performantă platformă a momentului, care folosește o tehnologie vârf de lance, care combină radiofrecvența și ultrasunetele.” https://www.skin-med.ro/accent-prime/

Produs de Alma Lasers, lider mondial în producția de dispozitive medicale de ultimă generație, Accent Prime este cea mai recentă tehnologie pentru tratamente corporale și faciale disponibilă astăzi în clinicile și saloanele de specialitate. Bazată pe numeroase studii clinice și atent studiată, platforma Alma Accent Prime oferă rezultate uimitoare pentru remodelarea corpului și eliminarea celulitei.

„Un tratament non-invaziv pentru persoanele cu celulită și laxitate a pielii, Accent Prime este special conceput pentru a combate aceste probleme în mod eficient, într-un timp scurt, fără efecte secundare și cu reluarea imediată a activităților zilnice, fără a fi nevoie de timp de recuperare. Cum este posibil?

Ultrasunetele distrug celulele grase, tehnica fiind una extrem de plăcută și confortabilă pentru pacient. Cel mai probabil veți avea nevoie de minimum șase ședințe înainte de a observa o îmbunătățire semnificativă a aspectului pielii.

Radiofrecvența, dozată personalizat, în funcție de tipul de piele și de nivelul la care aceasta este afectată, face minuni pentru tonifiere, fiind cea mai sigură tehnică împotriva flascității, singura care lucrează pe trei lungimi de undă diferite – adânc, mediu și la suprafața pielii. Alte tratamente medicale cu potențial (în curs de cercetare) folosesc o combinație de liposucție și ultrasunete sau laser. Liposucția singură nu va elimina celulita, ci dimpotrivă, ar putea înrăutăți aspectul pielii. Dar atunci când este combinată cu ultrasunete sau cu tratamentul laser, ar putea eficientiza netezirea pielii”, explică Dr. Amalia Anghel, medic primar dermatologie-venerologie, specialist în cadrul Skinmed Clinic, Centrul de Excelență Dermatologie Bucureşti.

Medicina alternativă, dietele și cremele/gelurile anticelulită sunt alte „arme” la care femeia modernă, actuală recurge uneori. Ce spune specialistul despre acestea?

„Despre medicina alternativă, cu deja celebrele masaje anticelulită, aș spune că, odată integrată în ritualurile săptămânale de îngrijire corporală, poate aduce o ușoară îmbunătățire a pielii, dar rezultatele sunt de obicei de scurtă durată. Unele tratamente împotriva celulitei se bazează pe conceptul de masaj viguros, care vă crește fluxul limfatic, vă elimină toxinele și vă reduce excesul de lichid din zonele predispuse la celulită. Și stilul de viață sănătos are un rol extrem de important în combaterea celulitei. Anumite substanțe din cremele de îngrijire pentru acasă, pierderea greutății în exces, cremele/gelurile anticelulitice sau activitatea fizică regulată / sportul pot crește calitatea pielii. Spre exemplu, s-a demonstrat că aplicarea unei creme care conține retinol 0,3% îmbunătățește aspectul pielii. De ce? Pentru că retinolul ajută la îngroșarea pielii, ceea ce reduce aspectul neplăcut de „coajă de portocală”. Astfel de produse se aplică o dată sau de două ori pe zi. Orice efect al unei creme cu retinol nu va fi observat mai devreme de minimum șase luni. Dacă ne referim la sport, trebuie să reținem că activitățile care tonifică mușchii pot ajuta și la îmbunătățirea aspectului pielii, intensifică circulația și drenajul limfatic. Prin urmare, ideal ar fi să gășiți una sau mai multe activități care vă plac și care se pot integra în rutina dvs., cum ar fi yoga, Pilates, înotul, mersul pe jos, ciclismul, urcatul scărilor și dansul. Alimentația, dietele au și ele un rol extrem de important atât în sănătatea, cât și în frumusețea noastră. Aș recomanda dieta de detoxifiere, care presupune eliminarea sau consumul redus de alcool, cofeină, alimente rafinate, carbohidrați și grăsimi saturate, pastilelor de slăbit, somniferelor, laxativelor și diureticelor. Aș încuraja o dietă bazată pe legume și fructe proaspete, apă, alimente din cereale integrale, alimente bogate în fibre și nutrienți esențiali și acizi grași. Această dietă singură însă nu vă va vindeca celulita, dar ar putea ajuta. Acestea sunt reguli generale, însă pentru fiecare în parte există dieta potrivită, dieta-minune, pe care doar un medic de specialitate o poate recomanda. Voi încheia amintind și de cremele anticelulitice, care promit minuni. Aceste tratamente topice sunt promovate ca fiind capabile să reducă inestetica celulită prin îmbunătățirea texturii pielii. Efectul aplicării acestor creme pe pielea afectată este probabil indirect și de scurtă durată. Dacă totuși doriți să încercați astfel de creme, căutați produse care includ substanțe precum cafeină, retinol și alfa hidroxiacizi și aminofilină.”, conchide Dr. Amalia Anghel, medic primar dermatologie-venerologie, specialist în cadrul Skinmed Clinic, Centrul de Excelență Dermatologie Bucureşti.

!!! Tratamentele pentru celulită pot avea efecte secundare, așa că asigurați-vă că le discutați cu medicul dumneavoastră. Asigurați-vă că dermatologul sau chirurgul plastician este special instruit și experimentat în tehnica pe care o luați în considerare.

Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Şeful Guvernului Marcel Ciolacu a precizat că mecanismul de implementare a salariului minim european va începe de la 1 iulie. El a amintit că, în acest sens, a fost emisă ordonanţa....
#skinmed clinic, #dermatologie Bucuresti, #Dr Amalia Anghel celulita, #tratamente anticelulita , #stiri sanatate