Pregătește-ți casa pentru vară. De ce sisteme de climatizare ai nevoie pentru a te feri de caniculă

Advertorial
Luni, 28 Martie 2022, ora 19:19
6342 citiri
Pregătește-ți casa pentru vară. De ce sisteme de climatizare ai nevoie pentru a te feri de caniculă
FOTO: climatico.ro

A venit primăvara, chiar dacă doar calendaristic și este momentul să te gândești serios la climatizarea locuinței pe timp de vară. Dacă nu vrei să mai suferi din cauza căldurii este important să te gândești încă de acum la soluții pentru climatizarea locuinței, deoarece odată cu venirea verii va fi foarte dificil să găsești o persoană care să-ți instaleze sistemele de climatizare.

În plus, dacă te interesezi încă de acum despre sistemele de climatizare, nu vei fi nevoit să iei decizii pripite și vei putea să analizezi ofertele existente. Pe Climatico vei găsi o mulțime de oferte tentante pentru aparatele de aer condiționat, de exemplu.

Climatizarea locuinței pe timp de vară

Când vorbim despre răcirea locuinței pe timp de vară, există doar două soluții de climatizare: aparatul de aer condiționat și pompele de căldură care au și funcție de răcire.

Aparatul de aer condiționat

Aparatul de aer condiționat este alegerea perfectă pentru cele mai multe persoane, indiferent că locuiesc la casă sau într-un apartament. Când alegi aparatul de aer condiționat trebuie să ții cont de tipul sistemului, care se împarte in doua categorii: single split și multi split. Aparatele single split sunt cele formate dintr-o singură unitate în exterior și una în interior. Cele multi split, în schimb, sunt formate dintr-o unitate de exterior și mai multe unități pentru interior.

Aparatele single split sunt destinate apartamentelor mici, cu maxim doua-trei camere, dacă aparatul poate fi montat pe hol. În schimb, aparatele multi split sunt cele care sunt destinate apartamentelor mai mari sau a caselor cu etaj, unde o singură unitate internă nu poate face față.

O altă caracteristică la care trebuie să fii atent când alegi aparatul de aer condiționat este capacitatea de răcire care se măsoară în BTU/oră (BTU - British Thermal Units). Cu cât aparatul are un număr mai mare de BTU/oră, cu atât are o capacitate de răcire mai mare, acoperind o suprafață mai largă, după cum urmează:

  • 5000 BTU/oră – 15 metri pătrați;
  • 9000 BTU/oră – 20-25 metri pătrați;
  • 12000 BTU/oră – 25-35 metri pătrați;
  • 18000 BTU/oră – 35-50 metri pătrați;
  • 24000 BTU/oră – 50-70 metri pătrați;
  • 36000 BTU/oră – 70-100 metri pătrați.

Apoi trebuie să fii atent și la nevoile tale. Aparatele de aer condiționat oferă o gamă largă de alte funcții precum: încălzire (ideală pentru iernile friguroase), umidificare, dezumidificare, purificare a aerului, eliminarea mirosurilor neplăcute, control Wi-Fi, sistem de programare pentru pornirea și oprirea automată, la orele stabilite de tine, senzori de mișcare etc.

Pompele de căldură – ajută la răcirea locuinței pe timp de vară

Pompele de căldură sunt sisteme de climatizare complexe. Acestea sunt utilizate în special pentru căldură și apă caldă, însă există și modele care, pe timp de vară, ajută la răcirea aerului din casă.

Pompele de căldură sunt sisteme de climatizare prietenoase cu mediul înconjurător, însă pot fi folosite doar în cazul în care stai la curte. Acestea folosesc surse naturale, externe, pentru a genera căldură iarna și răcoare vara. Aparatele extrag căldura sau răcoare din sursele externe (sol, aer sau apă) și le introduc în interiorul casei. Temperatura dorită în locuință, poate fi setată foarte ușor utilizând panoul de comandă care se instalează în interior.

Există patru tipuri de pompe de căldură, însă doar două dintre acestea oferă și funcție de răcire:

1. Pompe de căldură pentru încălzire și răcire. Aceste pompe produc agent termic pentru răcirea locuinței pe timp de vară, dar și pentru încălzirea casei pe timp de iarnă.

2. Pompe de căldură pentru încălzire, răcire și apă caldă menajeră. Spre deosebire de cele de mai sus, aceste pompe îți asigură și necesarul de apă caldă menajeră.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#sisteme climatizare, #vasa, #pregatire casa , #stiri life style