Sistemul inovator instalat în aeroportul din Detroit: ”Cei care zboară au parte de un șoc tehnologic” FOTO

Vineri, 28 Octombrie 2022, ora 12:25 7672 citiri
Sistemul ”realitate paralelă”, instalat în aeroportul din Detroit FOTO Facebook/ Robin Simion

Un sistem tehnologic de ultimă generație a fost instalat pe aeroportul din Detroit, Michigan, care se numește ”realitate paralelă”.

Concret, după ce pasagerii își scanează boarding pass-ul la terminalele de la intrarea în aeroport, încep să vedă pe ecrane informațiile despre zborul lor. Partea inovatoare este că pe același ecran la care se uită zeci sau sute de oameni, fiecare vede doar informațiile despre zborul propriu.

În mod normal, un pixel de pe ecran trimite o culoare în toate direcțiile. Ecranele din aeroport au multi-view pixels, supranumiți magic pixels, care pot trimite culori diferite în zeci de mii de direcții.

În momentul în care pasagerii scanează cartea de îmbarcare, senzorii de pe tavan îi asociază forma corpului văzută de sus. Senzorii știu exact unde este forma corpului pasagerului în fața ecranului și le spun pixelilor magici să trimită în direcția respectivă informația personalizată, pe care o vede doar persoana cu pricina.

Mai mult, oamenii sunt salutați pe nume și li se dau toate informațiile necesare în limba lor.

Sistemul va fi dezvoltat astfel încât toate ecranele din aeroport să arate informații personalizate: în ce direcție trebuie sa mergi spre poarta de îmbarcare, câte minute faci până acolo, eventualele întârzieri, unde este banda ta pentru bagaje etc.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News