1 mai pe pârtie. Unde se mai poate schia în România, în mijlocul primăverii

Vineri, 29 Aprilie 2022, ora 23:33
3236 citiri
1 mai pe pârtie. Unde se mai poate schia în România, în mijlocul primăverii
Singurele pârtii unde se mai poate schia în vacanța de 1 mai FOTO Facebook/Gondola Sinaia

Ninsorile de la mijlocul lunii aprilie au permis administratorilor domeniului schiabil din Sinaia să mențină deschise o parte dintre pârtiile de mare altitudine de la Cota 2000 pentru vacanța de 1 mai.

Sunt aproximativ 7 kilometri de traseu cu zăpadă încă bună pentru sporturile de iarnă.

29 aprilie-1 mai este weekendul care va marca închiderea sezonului de iarnă pe Valea Prahovei. Până duminică 1 mai vor fi deschise pârtiile Valea Soarelui 3, Lăptici 1, Lăptici 2, Valea Dorului 1 și Variantă, unde se poate schia ”în condiții decente, de primăvară”, potrivit unui mesaj postat pe pagina oficială a Gondolei Sinaia.

Sursa citată a anunțat că sunt închise, din cauza lipsei stratului de zăpadă, Valea Soarelui 1, Valea Soarelui 2, Genune, Călugărul 1, Călugărul 2, Călugărul 3, Lăptici 3 și toate pârtiile de pe versantul estic (pârtiile negre, Drumul de Vară și Pârtia Nouă).

Prognoza meteo este favorabilă pentru turiștii care vor petrece vacanța de 1 mai la munte.

Codul galben de instabilitate atmosferică este valabil până sâmbătă dimineață la ora 06.00.

”Dacă condițiile meteo vor permite funcționarea în Soarelui, vom funcționa. Dacă ziua de mâine va fi ca cea de azi, nu. Ar fi și păcat să încheiem ceva frumos cu ceață de nu vezi vârful bățului.

Anunțăm de dimineață”, au anunțat administratorii domeniului schiabil.

Prognozele pe weekend sunt bune, sâmbătă și duminică precipitații doar după ora 15.00. În diminețile acestor zile se anunță soare și vânt slab, astfel că sunt șanse mari ca ultimul weekend din aprilie să fie încheiat pe schiuri.

Tarifele la gondolă nu vor fi modificate. Pentru o urcare, un adult plătește 25 de lei, iar pentru un copil biletul este de 20 de lei. Un tichet dus-întors este de 45 de lei pe traseul Cota 1000- 1400. Pentru gondola Carp (Cota 1400- Cota 2000), tarifele sunt, la urcare: 45 de lei adult, 30 de lei copil.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Iohannis merge la Bruxelles. Subiectele fierbinți aflate pe agenda reuniunii liderilor europeni
Iohannis merge la Bruxelles. Subiectele fierbinți aflate pe agenda reuniunii liderilor europeni
Preşedintele Klaus Iohannis va participa miercuri şi joi, 17-18 aprilie, la reuniunea extraordinară a Consiliului European care va avea loc la Bruxelles. Şeful statului va participa, de...
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
#Sinaia, #partie, #partie schi Sinaia, #vacanta 1 mai , #Sinaia