Un simptom al cancerului care apare în timpul meselor. Majoritatea oamenilor nu îl iau în seamă

Duminica, 03 Septembrie 2023, ora 19:10
12100 citiri
Un simptom al cancerului care apare în timpul meselor. Majoritatea oamenilor nu îl iau în seamă
Orice simptom de cancer nu trebuie ignorat FOTO Pixabay

Diferite tipuri de cancer provoacă simptome diverse care sunt semne ale bolii și care trebuie luate în considerare. Dar nu toți oamenii le observă. Unele tipuri de cancer nu au deloc simptome. Dar unul dintre aceste semne este adesea ignorat de oameni și apare în timpul meselor, scrie The Mirror.

Potrivit organizației britanice non-profit Cancer Research UK, care este implicată în cercetarea cancerului, cele mai comune simptome ale acestei boli sunt următoarele:

  • oboseală constantă;
  • creșterea sau pierderea în greutate;
  • umflături sub piele;
  • tuse constantă;
  • modificarea funcției intestinului sau vezicii urinare.

Orice simptom de cancer nu trebuie ignorat și, dacă există, cu siguranță ar trebui să consultați un medic. Dacă cancerul este detectat într-un stadiu incipient, există o mare probabilitate ca boala să poată fi învinsă.

Unul dintre simptomele cancerului la care oamenii adesea nu le acordă atenție este dificultățile de a înghiți alimente, spune Ann Marie Lennon de la Universitatea Johns Hopkins din Statele Unite. Un alt simptom care nu este luat în considerare este senzația de sațietate, chiar și atunci când oamenii mănâncă puțin.

O tulburare a procesului de înghițire a alimentelor se numește disfagie. Potrivit lui Lennon, acest simptom poate fi sau nu un semn de cancer. Dacă înghițirea alimentelor se înrăutățește, atunci trebuie să consultați un medic pentru a afla dacă există sau nu cancer.

Lennon evidențiază 5 simptome de cancer care nu ar trebui niciodată ignorate, deși uneori oamenii o fac.

  • Dificultate la înghițirea alimentelor sau senzație de sațietate în timp ce mănânci;
  • Respirație dificila;
  • Sângerare;
  • Noduli sub piele;
  • Modificări ale funcțiilor normale ale corpului.

Dacă toate simptomele de mai sus încep să apară des, iar situația se înrăutățește, atunci este necesară consultarea unui medic.

Potrivit omului de știință, dacă respirația scurtă apare în timpul activităților normale care nu necesită exerciții fizice, atunci acest lucru este anormal și poate fi un semn de cancer.

Unele tipuri de sângerare pot indica prezența cancerului, dar pot fi și simptome ale altor boli. Prin urmare, orice sângerare asociată cu tusea, cu prezența sângelui în scaun sau urină sau sângerare vaginală anormală ar trebui să provoace îngrijorare, iar cauza trebuie determinată.

În ceea ce privește nodulii de sub piele, acestea pot fi atât un semn al cancerului, cât și al altor boli.

Potrivit lui Lennon, dacă observi modificări ale funcțiilor organismului, cum ar fi constipație sau diaree bruscă, dificultăți la urinare sau golirea incompletă a intestinelor, acestea poate fi și un semnal de cancer. Consultarea medicului în acest caz este obligatorie.

Potrivit Cancer Research UK, aproximativ 4 din 10 cazuri de cancer pot fi prevenite în fiecare an numai în Marea Britanie, adică peste 135.000 de cazuri pe an.

Minunea trăită de un bolnav de cancer în stadiu terminal: câți ani a supraviețuit după ce s-a mutat într-o „zonă albastră”. Aceste regiuni sunt și în Europa
Minunea trăită de un bolnav de cancer în stadiu terminal: câți ani a supraviețuit după ce s-a mutat într-o „zonă albastră”. Aceste regiuni sunt și în Europa
Unui bărbat bolnav de cancer în fază terminală medicii i-au spus că mai are doar câteva luni de trăit. S-a întors în Icaria, Grecia - o zonă albastră - și a mai trăit încă trei...
Atenție la drumurile spre munte și spre litoral! Polițiștii rutieri anunță că acestea urmează să se aglomereze și le fac recomandări șoferilor
Atenție la drumurile spre munte și spre litoral! Polițiștii rutieri anunță că acestea urmează să se aglomereze și le fac recomandări șoferilor
Infotrafic a transmis sâmbătă, 27 aprilie, că valorile de trafic ar putea să crească în principal pe cele două drumuri naţionale cu staţiuni montane intens circulate la nivel naţional,...
#simptom, #cancer, #mese, #inghitit, #recomandari , #cancer