Flotila românească, lansată la apă! Rezultate de excepție în prima zi a Europenelor

Joi, 25 Mai 2023, ora 19:32
1777 citiri
Flotila românească, lansată la apă! Rezultate de excepție în prima zi a Europenelor
Campioanele olimpice Simona Radiș și Ancuța Bodnar

Şase echipaje româneşti din cele zece care au evoluat joi s-au calificat direct în Finalele A la Campionatele Europene de canotaj pentru seniori de la Bled (Slovenia), potrivit paginii de Facebook a Federaţiei Române de canotaj.

În proba de dublu rame feminin, Ioana Vrînceanu şi Roxana Anghel s-au clasat pe primul loc în serie, calificându-se astfel direct în Finala A.

Campioanele olimpice Simona Radiş şi Ancuţa Bodnar şi-au respectat blazonul şi au câştigat cursa de calificare a probei de dublu vâsle feminin, urmând să concureze şi ele în Finala A.

Şi Ionela Cozmiuc a ieşit învingătoare în seria sa la schif simplu categorie uşoară, calificându-se în Finala A.

Barca de patru rame masculin, compusă din Mihăiţă Ţigănescu, Mugurel Semciuc, Ştefan Berariu şi Florin Lehaci, a încheiat pe primul loc în serie şi s-a calificat în Finala A.

La patru rame feminin, Mădălina Bereş, Maria Tivodariu, Magdalena Rusu şi Amalia Bereş au încheiat pe locul întâi cursa din serii şi vor concura în Finala A.

Mihăiţă Ţigănescu, Ciprian Tudosă, Florin Arteni, Mugurel Semciuc, Marius Cozmiuc, Sergiu Bejan, Ştefan Berariu, Florin Lehaci şi Adrian Munteanu au ocupat locul al treilea în cursa preliminară a probei de 8+1 masculin pentru stabilirea culoarului din Finala A.

Un alt echipaj, cel de dublu rame masculin, alcătuit din Marius Cozmiuc şi Sergiu Bejan, a câştigat seria sa şi va concura în semifinale.

Trei echipaje vor lua startul în recalificări după rezultatele de joi. Barca de dublu vâsle masculin, compusă din Florin Arteni şi Ciprian Tudosă, a încheiat pe locul al treilea în seria sa. În proba de patru vâsle feminin, Ioana-Mădălina Moroşan, Andrada-Maria Moroşanu, Cristina Drugă şi Patricia Cireş s-au clasat pe locul al treilea în serie. Mihai Chiruţă, Constantin Adam, Ioan Prundeanu şi Florin-Marian Enache au concurat în cursa de calificare a probei de patru vâsle masculin, clasându-se pe locul 2 în serie.

România participă cu 12 echipaje la Europenele din Slovenia.

România a încheiat Europenele din 2022 de la Munchen cu cinci medalii de aur şi trei de bronz, cel mai bun rezultat din istoria canotajului românesc la întrecerea continentală.

Calificarea e mai aproape pentru naționala mică a României. Victorie smulsă în Armenia pe final de meci. Clasamentul grupei
Calificarea e mai aproape pentru naționala mică a României. Victorie smulsă în Armenia pe final de meci. Clasamentul grupei
Selecţionata U21 a României a reluat campania de calificare la Campionatul European din 2025. Tricolorii au învins, marţi, în Grupa E, selecţionata Armeniei, scor 1-0, la Erevan. Unicul...
Naționala U17 are nevoie de o minune pentru calificarea la Euro. Ce s-a întâmplat în meciul cu Bulgaria
Naționala U17 are nevoie de o minune pentru calificarea la Euro. Ce s-a întâmplat în meciul cu Bulgaria
Naţionala U17 a României a remizat, sâmbătă, scor 0-0, cu echipa similară a Bulgariei, în grupa 2 a Turului de Elită Under 17, ultima rundă înaintea Campionatului European. BULGARIA...
#Simona Radis, #ancuta bodnar, #canotaj, #europene , #stiri din sport