Verdictul unui expert Forbes: Ce-i lipseste Simonei Halep pentru a fi multimilionara - Interviu

Miercuri, 16 Iulie 2014, ora 07:13
10739 citiri
Verdictul unui expert Forbes: Ce-i lipseste Simonei Halep pentru a fi multimilionara - Interviu
Foto: wimbledon.com

Simona Halep a avut o ascensiune fulminanta in ultimul an, insa chiar si asa nu a avut impact destul de puternic in relatia cu sponsorii. In timp ce jucatori mai slab clasati decat ea castiga sume colosale din contracte de imagine, Halep are o singura intelegere, cu o companie de echipament sportiv.

Pentru a afla de ce imaginea Simonei Halep nu este exploatata la parametri maximi, Ziare.com a stat de vorba cu jurnalistul american Miguel Morales, de la Forbes.

Fan impatimit al tenisului, Morales marturiseste ca a urmarit cu atentie cariera Simonei Halep. "Este minunat sa vad cat de mult a urcat in clasament in ultimele 14 luni", spune Morales.

In ceea ce priveste minusurile pe care Simona Halep le are in relatia cu sponsorii, Morales a identificat doua probleme.

In primul rand, ocupanta locului 3 in clasamentul WTA nu a castigat niciun turneu de Grand Slam si nu a dovedit constanta la cel mai inalt nivel, insa nu este de neglijat nici faptul ca provine dintr-o tara mica precum Romania, considera Morales.

Iata interviul acordat Ziare.com de Miguel Morales:

Simona Halep are doar un contract de sponsorizare, cu Adidas. Crezi ca are o problema manageriala?

Nu cred ca este vorba de o problema manageriala. Aceasta problema este destul de intalnita in marketing, cand vine vorba despre tenisul feminin. Sponsorii sunt mult mai interesati de sportivi din tari cu potential mai mare, precum Na Li (China) sau Sloane Stephens (SUA), dar si de sportivi care arata bine, cum ar fi cazul Annei Kournikova.

Ce ar trebui sa faca Simona Halep pentru a avea mai multe contracte de sponsorizare?

Sa castige e cel mai important. Este pacat ca sponsorii nu pot sau nu vor sa-si aleaga tintele in functie de calitatile, talentul si rezultatele jucatorilor de tenis, dar daca Simona va castiga multe trofee va schimba asta. Daca Simona incepe sa castige turnee de Grand Slam si dovedeste ca nu este o intamplare va inregistra un boom in relatia cu sponsorii.

Exclusiv Simona Halep, aproape sa dea lovitura vietii

Simona este dintr-o tara din Estul Europei. Este un dezavantaj?

Cu siguranta ar fi fost un produs de marketing mai bun daca era din China sau SUA, in locul unei piete mici precum Romania. Totusi, jucatorii care castiga constant devin staruri internationale, indiferent de locul unde s-au nascut. Novak Djokovici este un exemplu care sustine aceasta teorie.

Ce ar insemna pentru Simona Halep un eventual succes la US Open din punct de vedere al sponsorizarilor?

Daca Simona castiga US Open sau alt turneu de Grand Slam, va incasa bonusuri uriase din contractul de sponsorizare pe care il are cu Adidas. De asemenea, va urma un nou contract de sponsorizare cu o firma care produce rachete de tenis. Totusi, trebuie sa castige mai multe turnee de Grand Slam pentru a avea cu adevarat un impact in relatia cu sponsorii. Aceasta a fost si problema Petrei Kvitova: a ajuns sus, dar nu a avut constanta la turneele de Grand Slam.

Avem unele informatii privind un interes al IMG in semnarea unui contract cu Simona Halep. Cum i se va schimba viata, daca acordul se va semna?

Nu cunosc detaliile unui potential acord cu IMG, dar o companie globala ca aceasta ii poate mari vizibilitatea si ii poate oferi o sansa uriasa de a avea mai multe sponsorizari. IMG are accesibilitate, o dimensiune pe piata, conexiuni si expertiza, iar asta ajuta la obtinerea unor contracte pentru clientii sai. Dar cheia este sa castige turnee pe scenele mari, turnee de Grand Slam. Daca nu esti Sharapova, Na Li sau, mai nou, Bouchard, este greu sa fii observata de sponsori daca nu castigi constant.

Sharapova a castigat din imagine in jur de 23 de milioane de dolari in 2013, Simona va castiga doar 1 milion in acest an. Dupa parerea ta, cati bani ar trebui sa castige Simona doar din imagine?

Simona este o jucatoare fantastica, una dintre cele mai bune din generatia sa, dar imaginea (modul de a o exploata) este un fenomen destul de alunecos si nu poate fi estimat in bani, deoarece sunt prea multi factori implicati.

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#castiguri Simona Halep, #sponsorizari Simona Halep, #Simona Halep interviu Forbes , #stiri Simona Halep