Cine e tenismena din noul val cu care va juca Simona Halep în optimi la Cluj-Napoca. Adversara româncei e în vârf de formă

Miercuri, 27 Octombrie 2021, ora 17:0413325 citiri
Cine e tenismena din noul val cu care va juca Simona Halep în optimi la Cluj-Napoca. Adversara româncei e în vârf de formă
Varvara Gracheva

Simona Halep, locul 18 WTA şi cap de serie numărul 1, s-a calificat în optimile de finală ale Transylvania Open, după ce a învins-o, miercuri, în prima manşă, cu 6-1, 6-2, pe Elena-Gabriela Ruse, locul 85 WTA.

În turul următor, Simona Halep va evolua cu rusoaica Varvara Gracheva (21 de ani), locul 81 WTA, care s-a impus după mai bine de două ore de joc, într-un duel al generaţiilor, cu Andrea Petkovic din Germania (34 ani, 75 WTA), într-un meci disputat marți.

Rusoaica a reuşit 9 aşi şi a făcut 3 duble greşeli, în timp ce Petkovic a încheiat cu 6 duble greşeli, pierzând deşi a avut 11 puncte în plus la total (96-85).

În primul set, un break a făcut diferenţa, câştigat de Graceva la scorul de 4-4. În actul secund, Petkovic a luat jocul pe cont propriu la 2-2 şi a reuşit o serie de patru ghemuri consecutive, impunându-se cu 6-2. În decisiv, rusoaica a condus cu 2-0 şi 3-1, dar a fost egalată (3-3). După ce a pierdut un ghem foarte disputat, al şaptelea (3-4), rusoaica şi-a făcut serviciul, iar apoi a reuşit un nou break, câştigând cu 6-4.

În clasamentul WTA virtual, Gracheva e pe locul 78, cea mi bună clasare a sa fiind poziția a 77-a, atinsă în luna septembrie.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News