Simona Halep va redeveni liderul clasamentului WTA, daca va cuceri titlul la Roland Garros

Vineri, 25 Septembrie 2020, ora 14:12
3838 citiri
Simona Halep va redeveni liderul clasamentului WTA, daca va cuceri titlul la Roland Garros
Foto: Facebook / Simona Halep

Jucatoarea romana de tenis Simona Halep, actualul numar doi mondial, va reveni in fruntea clasamentului WTA daca va reusi sa castige titlul in turneul de Mare Slem de la Roland Garros, care va debuta duminica in capitala Frantei, relateaza site-ul WTA.

Halep o va depasi pe australianca Ashleigh Barty, liderul WTA din ianuarie 2019, dar care nu participa la Openul Frantei, pe care l-a castigat anul trecut.

Simona Halep (28 ani) vine la Paris dupa o serie remarcabila de 14 victorii consecutive, concretizate in trei titluri, la Dubai (februarie), Praga (august) si Roma (saptamana trecuta). Romanca a fost semifinalista la Australian Open, la inceputul anului, iar la Roland Garros a cucerit titlul in 2018, dupa ce a pierdut finalele din 2014 si 2017. Anul trecut, Halep s-a oprit in sferturile de finala.

Dupa titlul obtinut la Roma, in weekend-ul trecut, Halep a ajuns la 7.255 puncte, iar un parcurs incununat cu titlu la Roland Garros i-ar aduce inca 1.570 puncte (2.000 pentru titlu, din care se scad 430 pentru sfertul de finala de anul trecut), aducand-o pe 8.825, depasind-o pe Barty, care, conform noului sistem revizuit de alcatuire a clasamentului, va ramane la 8.717 puncte.

''Bineinteles ca ar fi frumos sa fiu din nou numarul unu, dar e departe. Nu ma pot gandi la castigarea titlului la Roland Garros, deoarece turneul nu a inceput inca. Sunt acolo si voi da totul. Voi visa la asta, cu siguranta'', a afirmat romanca.

Halep a terminat fiecare din ultimele sapte sezoane ca numar unu sau doi WTA, cea mai lunga serie de la cea a germancei Stefanie Graf, care a durat 11 sezoane.

Ultima oara cand Halep a fost numarul unu in lume s-a intamplat la Australian Open in 2019, unde cea care a cucerit titlul, japoneza Naomi Osaka, a pus capat unei serii a romancei de 48 de saptamani consecutive pe primul loc. Halep a detinut in total prima pozitie mondiala timp de 64 de saptamani, fiind a zecea intr-o ierarhie all-time.

Halep va juca in primul tur la Roland Garros contra spaniolei Sara Sorribes Tormo.

Clasamentul WTA la numarul total de saptamani ca lider mondial:

1. Stefanie Graf (Germania) 377

2. Martina Navratilova (SUA) 332

3. Serena Williams (SUA) 319

4. Chris Evert (SUA) 260

5. Martina Hingis (Elvetia) 209

6. Monica Seles (Iugoslavia/SUA) 178

7. Justine Henin (Belgia) 117

8. Lindsay Davenport (SUA) 98

9. Caroline Wozniacki (Danemarca) 71

10. Simona Halep (Romania) 64

11. Victoria Azarenka (Belarus) 51

12. Ashleigh Barty (Australia) 42

13. Amelie Mauresmo (Franta) 39

14. Angelique Kerber (Germania) 34

15. Dinara Safina (Rusia) 26

...

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#simona halep roland garros turneu , #Roland Garros
Comentarii
Poza FrumoasaTara
FrumoasaTara
rank 5
Poza niculaeda
niculaeda
rank 5
"Simona Halep va redeveni liderul clasamentului WTA, daca va cuceri