Simona Halep se opune vehement unei schimbari pregatite in tenisul feminin

Joi, 23 Mai 2019, ora 07:06 18459 citiri
Foto: Hepta.ro

Simona Halep se opune vehement unei schimbari pe care Federatia Internationala de Tenis o pregateste in formatul Fed Cup.

ITF doreste sa copieze la Fed Cup formatul din Cupa Davis, iar cele mai bune echipe din lume sa se reuneasca intr-un turneu pe durata a doua saptamani, intr-o locatie neutra.

Cand a auzit acest lucru, Simona a afirmat ca se opune ferm acestei schimbari.

"Nu-mi place aceasta schimbare. Mie imi place sa joc acasa, pentru mine asta reprezinta spiritul acestei competitii", a afirmat Simona pentru Eurosport.

In luna februarie, presedintele Federatiei Internationale de Tenis (ITF), David Haggerty, a anuntat ca forul mondial vrea sa schimbe radical formatul Fed Cup, competitie in care Romania a fost eliminata in semifinale.

Britanicul din fruntea tenisului mondial vrea ca Fed Cup sa aiba, din urmatoarea editie, o noua fata, si ca cele mai bune echipe vor disputa un turneu final programat in luna aprilie.

"Vrem sa schimbam si sistemul din Fed Cup. Echipele vor juca mai intai o prima mansa pe teren propriu sau in deplasare, iar cele mai bune 12 echipe vor lupta pentru trofeu in luna aprilie", a spus David Haggerty intr-o conferinta de presa.

C.S.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Comentarii
Poza niculaeda
niculaeda
rank 5
"Simona Halep se opune vehement unei schimbari pregatite in tenisul