Șeful tenisului românesc, afirmații incendiare despre cazul Simona Halep: "Aș da cu tunul la Academia Mouratoglou"

Luni, 24 Octombrie 2022, ora 18:35
5612 citiri
Șeful tenisului românesc, afirmații incendiare despre cazul Simona Halep: "Aș da cu tunul la Academia Mouratoglou"
Simona Halep. Foto: Facebook / Simona Halep

Federația Română de tenis sare în ajutorul Simonei Halep. Tenismena din Constanța a fost suspedantă după ce a fost testata pozitiv la o substanță interzisă.

George Cosac, președintele forului din România, are o atitudine dură în acest caz de dopaj.

Șeful tenisului românesc spune că a avut o discuție cu Halep și amenință Academia lui Patrick Mouratoglou, în care s-ar afla că antrenorul francez este vinovat de acest scandal.

"Am avut un scurt dialog prin SMS cu Simona, dar n-am aflat nimic nou față de ceea ce s-a publicat în presa de la noi. Vreau să subliniez și eu ceea ce înseamnă numărul unu mondial în tenis, un câștigător de Grand Slam.

Viteza cu care s-a propagat știrea pe întreg mapamondul, faptul că tenisul se joacă la cel mai înalt nivel pe toate continentele, pentru că peste tot sunt competiții de cel mai înalt nivel, iată ce înseamnă popularitatea acestui sport în contradicție cu ceea ce gândește conducerea Ministerului Sportului, când tenisul nu se află pe lista de priorități.

Mergând la subiectul Simonei, am avut o noapte în care alaltăieri nu am dormit și mi-am pus sute de întrebări. Printre sutele de întrebări, una îmi este foarte clară și nu-mi poate ieși din cap. În condițiile în care marile performanțe din sportul românesc sunt legate strict de investițiile statului român, adică marii campioni au fost ținuți cu vârf și îndesat de statul român, în condițiile în care Simona a făcut performanță pe susținerea părinților sau a sponsorilor, în condițiile în care Simona a avut un procent infim din partea statului. Pentru munca ei, de ce să-ți dai singur la picioare după o carieră de excepție?

Știm cu toții cât a muncit ca să compenseze diferența de fizic față de celelalte jucătoare, că era Serena Williams, că era Maria Sharapova. Dorința și voința ei de performanță au dus-o la această performanță extraordinară. Mai departe vom aștepta cu toții, nu va fi o perioadă ușoară pentru ea, dar vom aștepta verdictul final pentru că tribunalele vor hotărî până la capăt.

Ca român, ca apropiat al familiei și al Simonei, aș merge mai departe. Aș da cu tunul la Academia Mouratoglou dacă aș ști că intenționat a fost făcută treaba asta. Totuși Simona a devenit un brand național, a devenit un bun în spatele căreia majoritatea populatiei s-a aliniat susținând-o în obținerea a noi performanțe și mari performanțe în sportul românesc. Deci dacă se va ajunge la această concluzie, întradevăr trebuie să dăm cu tunul acolo

", a spus George Cosac, potrivit Sport Total FM.

WTA Madrid începe azi fără Simona Halep. Programul româncelor
WTA Madrid începe azi fără Simona Halep. Programul româncelor
Turneul WTA 1000 de la Madrid programează astăzi primele meciuri de pe tabloul principal feminin, în absența Simonei Halep, care a refuzat din motive medicale wild-card-ul oferit de...
Simona Halep nu e singura. O altă fostă lideră mondială s-a retras de la WTA Madrid. Cum profită Emma Răducanu
Simona Halep nu e singura. O altă fostă lideră mondială s-a retras de la WTA Madrid. Cum profită Emma Răducanu
Simona Halep nu va participa la turneul de categorie WTA 1000 Mutua Madrid Open, pentru care a primit wild card din partea organizatorilor, decizie de ultim moment care a fost luată și de o altă...
#Simona Halep, #Simona Halep dopaj, #George Cosac Simona Halep, #Simona Halep Patrick Mouratoglou , #stiri Simona Halep