Replică pentru Simona Halep, care i-a acuzat pe specialiștii români: ”Cu privire la cazul domnișoarei...”

Vineri, 08 Martie 2024, ora 16:41
4462 citiri
Replică pentru Simona Halep, care i-a acuzat pe specialiștii români: ”Cu privire la cazul domnișoarei...”
Simona Halep FOTO Hepta

Într-o emisiune televizată, joi seară, Simona Halep și-a exprimat regretul referitor la probele de sânge care i-au fost luate în România, primind azi o replică din partea laboratorului specializat.

”Și acum am emoții. A fost cel mai mare șoc din viața mea, că proba din București a fost făcută nerespectând regulamentul. Sângele meu a stat două ore și ceva la o temperatură greșită. Proba de sânge a venit oricum în valori normale.

Tribunalul a fost surprins, mai ales că eram în același oraș, la câteva minute de laborator. Nu se poate întâmpla așa ceva la un nivel atât de înalt. Am fost dezamăgită și sunt foarte dezamăgită.

Revenind la capitolul trădare, putem spune asta. De asta mă simțeam trădată. Nu cer să fiu favorizată niciodată, dar țin foarte mult să se respecte niște reguli. Să fiu testată așa cum trebuie. A fost dezamăgitor că nu s-a respectat acest lucru", a declarat, la Antena 3, Simona Halep, potrivit Sport.ro.

În replică, Laboratorul de Control Doping din Româniaa emis un comunicat mai lung, prin care o contrazice pe sportivă.

„În contextul informațiilor apărute în spațiul public cu privire la cazul domnișoarei Simona Halep, Laboratorul de Control Doping din România face următoarele precizări:

Laboratorul de Control Doping din România, acreditat de Agenția Mondială Anti-Doping (WADA), respectă prevederile Codului Mondial Anti-Doping, ale Standardului Internațional pentru Laboratoare și ale documentelor complementare emise de WADA și prevederile standardului internațional SR EN ISO/CEI 17025:2018;

Atribuțiile principale ale Laboratorului de Control Doping includ recepția, analiza probelor de control doping și raportarea rezultatelor conform prevederilor Standardului Internațional pentru Laboratoare.

Conform prevederilor Codului Mondial Anti-Doping și a documentelor complementare, Autoritățile de Testare (TA) au responsabilitatea de a planifica testările doping, Autoritățile de Recoltare (SCA) au responsabilitatea de a recolta probele, de a le transporta și preda laboratoarelor de control doping acreditate de WADA, iar Autoritățile de Gestionare a Rezultatelor (RMA) au responsabilitatea gestionării rezultatelor analizelor de control doping și a încălcărilor non-analitice ale reglementărilor anti-doping.

Toate aceste autorități sunt precizate pe formularul de control doping care este semnat de sportiv la sfârșitul ședinței de recoltare a probelor. O copie a acestui formular este predată sportivului.

De regulă, la acest moment ofițerul de control doping informează sportivul cu privire la faptul că datele sale cu caracter personal (nume și prenume, data nașterii, semnătura, etc.) nu sunt transmise laboratorului și nu se regăsesc pe niciun document care este predat laboratorului împreună cu probele.

Laboratorul de Control Doping din România, ca orice alt laborator de control doping acreditat WADA, nu este TA, SCA sau RMA. APMU (Unitate de Management a Pașaportului Sportivului) este responsabilă cu evaluarea datelor analitice furnizate de laborator și a validității probelor pașaportului în numele custodelui pașaportului sportivului

Laboratorul de Control Doping din România nu este APMU. Laboratoarele de control doping nu au rolul de custode al pașaportului sportivilor.

Laboratorul de Control Doping din România, conform Codului Mondial Anti-Doping, Standardului Internațional pentru Laboratoare și documentelor complementare, nu este informat cu privire la identitatea sportivilor. Laboratorul de Control Doping din România nu a fost informat cu privire la identitatea domnișoarei Simona Halep”, se mai arată în comunicat”, a precizat Laboratorul de Control Doping din România.

Scandal uriaș într-o localitate din Dâmbovița. Au intervenit luptătorii SAS și s-au tras focuri de avertisment pentru a calma spiritele
Scandal uriaș într-o localitate din Dâmbovița. Au intervenit luptătorii SAS și s-au tras focuri de avertisment pentru a calma spiritele
Un scandal în care au fost implicate mai multe persoane a izbucnit duminică, 28 aprilie, în localitatea dâmboviţeană Bălteni. Șase persoane au fost rănite, iar poliţiştii au fost...
Jucătoarea care a sărit în apărarea Simonei Halep și-a anunțat retragerea. Ce record fabulos deține în WTA
Jucătoarea care a sărit în apărarea Simonei Halep și-a anunțat retragerea. Ce record fabulos deține în WTA
Franţuzoaica Alizé Cornet se va retrage după Openul Franţei, a anunţat la Canal+, sâmbătă seara. Aflată pe locul 11 în lume în 2009, Alizé Cornet şi-a lăsat amprenta asupra tenisului...
#Simona Halep, #laborator, #replica, #scandal, #dopaj , #stiri tenis