Simona Halep va intra in carantina la Adelaide, inaintea turneului Australian Open

Vineri, 08 Ianuarie 2021, ora 12:09
2379 citiri
Simona Halep va intra in carantina la Adelaide, inaintea turneului Australian Open
Foto: Facebook / Simona Halep

Romanca Simona Halep va intra in carantina timp de 14 zile la Adelaide, impreuna cu ceilalti jucatori si jucatoare de pe primele trei locuri ale clasamentului mondial din tenisul profesionist, printre care sarbul Novak Djokovic si spaniolul Rafael Nadal, inainte de a se deplasa la Melbourne in vederea participarii la turneul Australian Open, au anuntat organizatorii, citati de Reuters.

Sute de jucatori si anturajele acestora vor sosi in Australia incepand cu data de 15 ianuarie si vor urma o carantina obligatorie de 14 zile, ca parte a protocoalelor sanitare pentru combaterea Covid-19, prevazute cu ocazia primului turneu de Mare Slem al anului, care va avea loc intre 8 si 21 februarie la Melbourne Park.

Directorul executiv al Federatiei australiene de tenis, Craig Tiley, a declarat ca organizatorii au nevoie de un al doilea oras pentru a se asigura ca nu depasesc limita stabilita de autoritati pentru persoanele aflate in carantina la Melbourne.

Adelaide ii va gazdui, astfel, pe primii trei jucatori la masculin si feminin, printre care australianca Ashleight Barty, liderul clasamentului WTA, si romanca Simona Halep, numarul 2 mondial, care se vor deplasa ulterior Melbourne, pentru un turneu premergator Openului australian, c se va derula incepand din 31 ianuarie in aceeasi locatie.

Tiley a explicat, totodata, ca autoritatile din statul Australia de Sud au acceptat carantinarea a cel putin 50 de persoane, doar dupa ce li s-a oferit posibilitatea organizarii unui turneu demonstrativ la Adelaide, in perioada respectiva.

"Asa ca am ales primii trei jucatori si jucatoare, care sa participe la turneul demonstrativ, ce va avea loc pe 29 si 30 ianuarie", a precizat conducatorul federatiei

Jucatorii vor fi autorizati sa petreaca cinci ore in afara camerelor lor de hotel, pentru a se putea antrena pe parcursul celor 14 zile de carantina, iar Tiley a confirmat ca reglementarile sanitare vor fi aceleasi si la Adelaide, orasul din care este originar actualul antrenor al lui Halep, australianul Darren Cahill.

Premierul Australiei de Sud, Steven Marshall, a declarat ca turneul demonstrativ reprezinta "o victorie imensa" pentru statul sau. "Am lucrat din greu cu Tennis Australia. Vom aveam unii dintre jucatorii de top care vor evolua chiar inaintea Australian Open", a spus Marshall.

Presedintele Federatiei australiene de tenis a mai afirmat ca se asteapta ca Australian Open, care a atras la editia trecuta circa 800.000 de spectatori, sa aiba anul acesta un grad de ocupare a tribunelor de 50% sau chiar 75% din capacitatea normala.

Turneu de senzatie pentru Simona Halep inainte de Australian Open. Ce alte romance mai sunt acceptate direct

Traian Băsescu avansează o variantă în care Dreapta Unită ar putea să ajungă la guvernare. Ce rezultat crede că va obține AUR
Traian Băsescu avansează o variantă în care Dreapta Unită ar putea să ajungă la guvernare. Ce rezultat crede că va obține AUR
Fostul preşedinte Traian Băsescu este de părere că, în urma alegerilor parlamentare din acest an, se prefigurează un guvern format din partidele care formează actuala coaliţie. El nu...
Cum trec partidele peste mesajul anticorupție aruncând în cursa pentru locale candidați certați cu legea
Cum trec partidele peste mesajul anticorupție aruncând în cursa pentru locale candidați certați cu legea
Deși de-a lungul timpului au spus că se delimitează de acțiunile colegilor certați cu legea, iar unii chiar au strâns electorat în jurul „luptei anticorupție”, astăzi, partidele își...
#simona halep carantina australia covid , #Australian Open