Simona Halep, meci complicat în turul doi la Wimbledon. A fost ultimul meci pentru adversara româncei la simplu

Joi, 30 Iunie 2022, ora 20:46
9508 citiri
Simona Halep, meci complicat în turul doi la Wimbledon. A fost ultimul meci pentru adversara româncei la simplu
Simona Halep. Foto: Facebook / Simona Halep

Jucătoarea română de tenis Simona Halep s-a calificat în runda a treia a turneului de Mare Şlem de la Wimbledon, joi, după ce a învins-o pe belgianca Kirsten Flipkens cu 7-5, 6-4, la capătul unui meci solicitant.

Halep (30 ani, 18 WTA), cap de serie numărul 16, a obţinut victoria într-o oră şi 23 de minute, după ce a fost nevoită să revină de la un pasiv de trei ghemuri în fiecare set.

Halep a început cu break, dar nu a reuşit să se adapteze la jocul ''veteranei'' belgiene, care s-a desprins la 5-2. A urmat o revenire formidabilă a campioanei din 2019, care s-a impus cu 7-5, după cinci ghemuri consecutive.

Flipkens (36 ani, 190 WTA) a avut un început foarte bun şi în setul secund, în care a condus cu 3-0 şi 4-1, dar a urmat o nouă revenire şi o serie de cinci ghemuri la rând (6-4).

Pentru Flipkens a fost ultimul meci de simplu din carieră, iar la final a urmat o îmbrăţişare îndelungă cu Simona, aplauze în picioare din partea spectatorilor în acest moment emoţionant.

Halep a câştigat toate cele şase meciuri directe cu Flipkens, precedentul la US Open în 2016, cu 6-0, 6-2, în primul tur. Una dintre victorii s-a înregistrat pe iarbă, în 2013, în finala de la 's-Hertogenbosch, cu 6-4, 6-2.

Simona Halep, care în 2021 nu a participat la Wimbledon, fiind accidentată (ediţia din 2020 a fost anulată), a bifat astfel a noua sa victorie consecutivă în Grand Slam-ul londonez.

Halep a reuşit un as şi a comis 4 duble greşeli, iar Flipkens a încheiat cu 2 duble greşeli. Belgianca a avut mai multe mingi câştigătoare (24-20), dar şi mai multe erori neforţate (21-17).

Simona Halep şi-a asigurat un cec de 120.000 de lire sterline, iar în turul al treilea o va înfrunta pe poloneza Magdalena Frech, care a trecut cu 6-4, 6-4 de slovaca Anna Karolina Schmiedlova.

Halep a câştigat ambele partide directe cu Frech (24 ani, 92 WTA), în 2020, în sferturi la Praga, cu 6-2, 6-0, şi anul acesta, în primul tur la Australian Open, cu 6-4, 6-3.

Tot joi, în primul tur la dublu, perechea româno-ucraineană Irina Begu/Anhelina Kalinina a fost învinsă de cuplul Alicja Rosolska (Polonia)/Erin Routliffe (Noua Zeelandă), cu 6-4, 6-4. Favoritele numărul 11 s-au impus după o oră şi 20 de minute.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Negocierile secrete ale Simonei Halep. Ar fi lovitura anului în sportul românesc
Negocierile secrete ale Simonei Halep. Ar fi lovitura anului în sportul românesc
Simona Halep, care a revenit în competiții ca urmare a deciziei pe care a anunţat-o TAS, de reducere a suspendării de 4 ani dictate de ITIA la 9 luni, pregătește o lovitură de imagine în...
Explicație pentru tăcerea suspectă a Simonei Halep: ”Prea multe minciuni acolo”
Explicație pentru tăcerea suspectă a Simonei Halep: ”Prea multe minciuni acolo”
Din cauza unei afecțiuni medicale, Simona Halep a ratat meciul pe care echipa României l-a susținut la finalul săptămânii trecute cu Ucraina, în competiţia Billie Jean King Cup. În...
#Simona Halep, #Simona Halep Wimbledon, #Simona Halep adversara , #Wimbledon