Si daca Simona Halep a dat cu piciorul unui Grand Slam?

Marti, 10 Iulie 2018, ora 07:5014695 citiri
Si daca Simona Halep a dat cu piciorul unui Grand Slam?

Modul in care Simona Halep, numarul unu in lume si proaspat campioana la Roland Garros, s-a prezentat la Wimbledon este unul infiorator de amator si nu pot sa nu ma gandesc daca nu cumva romanca a dat cu piciorul unui Grand Slam.

Imediat dupa finala de la Paris, Simona a intrat in vacanta. Cat se poate de asteptat si cat se poate de natural. Era firesc sa vina o perioada de relaxare dupa ce a obtinut cel mai mare succes din cariera. Problema a fost ca perioada de vacanta s-a prelungit pana la Wimbledon, iar Halep a jucat la Londra ca si cum ar fi fost inca in perioada de pauza.

De la primele interviuri acordate britanicilor a spus ca abia asteapta vacanta, desi Wimbledonul nu incepuse oficial, iar asta tradeaza atitudinea cu care constanteanca a abordat turneul.

Putem discuta despre dreptul Simonei de a sarbatori cum vrea si cat vrea un succes istoric pentru ea si pentru tenisul romanesc, un drept pe care nimeni nu i-l contesta. Putem vorbi despre faptul ca ar fi putut sa refuze pur si simplu prezenta la Wimbledon si nimeni nu ar fi avut ce sa ii reproseze.

Dar putem vorbi si despre faptul ca, daca alegi totusi sa joci, trebuie sa dai totul pe teren. Sa arati publicului platitor de bilet sau abonament TV ca iti doresti sa fii acolo, ca iti doresti sa joci acolo, ca esti concentrata 100%.

Atunci cand a auzit explicatiile Simonei, celebra Martina Navratilova, una dintre cele mai mari tenismene din istorie, s-a dat cu capul de masa. La propriu! Pentru o sportiva care a castigat 18 titluri de Grand Slam in cariera este de neconceput sa te prezinti in halul acesta la un turneu major si poate ca aici se face diferenta intre cei foarte mari, legendari, si cei buni.