Cu fata la alegatori: Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală. Sociolog: Se vor faulta unul pe celălalt

Si daca Simona Halep a dat cu piciorul unui Grand Slam?

Autor: Marius Doroftei - Editor Ziare.com
Marti, 10 Iulie 2018, ora 07:50
14888 citiri
Si daca Simona Halep a dat cu piciorul unui Grand Slam?

Modul in care Simona Halep, numarul unu in lume si proaspat campioana la Roland Garros, s-a prezentat la Wimbledon este unul infiorator de amator si nu pot sa nu ma gandesc daca nu cumva romanca a dat cu piciorul unui Grand Slam.

Imediat dupa finala de la Paris, Simona a intrat in vacanta. Cat se poate de asteptat si cat se poate de natural. Era firesc sa vina o perioada de relaxare dupa ce a obtinut cel mai mare succes din cariera. Problema a fost ca perioada de vacanta s-a prelungit pana la Wimbledon, iar Halep a jucat la Londra ca si cum ar fi fost inca in perioada de pauza.

De la primele interviuri acordate britanicilor a spus ca abia asteapta vacanta, desi Wimbledonul nu incepuse oficial, iar asta tradeaza atitudinea cu care constanteanca a abordat turneul.

Putem discuta despre dreptul Simonei de a sarbatori cum vrea si cat vrea un succes istoric pentru ea si pentru tenisul romanesc, un drept pe care nimeni nu i-l contesta. Putem vorbi despre faptul ca ar fi putut sa refuze pur si simplu prezenta la Wimbledon si nimeni nu ar fi avut ce sa ii reproseze.

Dar putem vorbi si despre faptul ca, daca alegi totusi sa joci, trebuie sa dai totul pe teren. Sa arati publicului platitor de bilet sau abonament TV ca iti doresti sa fii acolo, ca iti doresti sa joci acolo, ca esti concentrata 100%.

Atunci cand a auzit explicatiile Simonei, celebra Martina Navratilova, una dintre cele mai mari tenismene din istorie, s-a dat cu capul de masa. La propriu! Pentru o sportiva care a castigat 18 titluri de Grand Slam in cariera este de neconceput sa te prezinti in halul acesta la un turneu major si poate ca aici se face diferenta intre cei foarte mari, legendari, si cei buni.

Un sportiv foarte mare este in primul si in primul rand un exceptional profesionist. Nu poti aspira sa ajungi la un asemenea nivel daca nu dai totul pentru sport, daca nu te implici 100%. Incepand cu antrenamentele, continuand cu jocul, alimentatia, viata de noapte si ce mai doriti, totul trebuie sa fie concentrat pe performanta.

Poti sa fii cel mai talentat om din lume, si aici avem exemplul perfect in Ilie Nastase, dar daca nu esti si profesionist, rezultatele tale vor fi mult sub potential.

Despre Halep nu se poate spune ca nu este o muncitoare. In epoca tenisului de forta, ea propune un joc bazat pe miscare in teren, pe executii si, mai ales, pe risipa de efort. Una dintre principalele ei calitati este aceasta dorinta de sacrificiu. Si, totusi, la Wimbledon s-a prezentat ca o amatoare.

A incercat sa faca totul profesionist, a incercat sa se antreneze si sa joace asa cum stie, dar totul a fost o perdea de fum. Este evident ca nu isi dorea sa fie acolo, este evident ca era cu mintea la vacanta si aceste lucruri s-au reflectat in jocul sau.

Nu vreau sa spun ca e bine sau ca e rau. Halep e o tenismena exceptionala pentru nivelul tenisului romanesc, ba chiar una pe care n-o meritam, daca ne uitam la cat sprijinim acest sport. Nu scap insa de senzatia ca poate mai mult, ca e capabila sa se duca spre prima pagina a cartii de istorie, alaturi de numele foarte mari. Depinde insa numai de ea, de ce anume isi doreste si de cate vacante vrea sa sacrifice.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Copreşedintele partidului REPER, Dragoş Pîslaru, a declarat că, prin retragerea candidaturii medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei de către coaliţie, „mafia patronată de...
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, marţi, 23 aprilie, că Sebastian Burduja, candidatul liberal pentru Primăria Capitalei, este opţiunea care dă speranţe celor care nu s-au...
#Halep Wimbledon rezultat, #Halep eliminata Wimbledon, #Halep vacanta Wimbledon , #Roland Garros