Romania nu inseamna doar Simona Halep (Opinii)

Autor: Marius Doroftei - Editor Ziare.com
Marti, 21 Aprilie 2015, ora 07:10
7291 citiri
Romania nu inseamna doar Simona Halep (Opinii)
Foto: DolceSport

Cea mai buna jucatoare de tenis a Romaniei din ultimii 20 de ani, sau din istorie, daca ne gandim strict prin prisma clasamentului WTA, nu a participat la obtinerea celei mai mari performante din ultimii 20 de ani a tenisului feminin romanesc, la nivel de echipa nationala - calificarea in Grupa Mondiala a Fed Cup.

Victoria Romaniei din Canada reprezinta nu doar o performanta uimitoare, ci si un rezultat care ne arata ca tenisul autohton inseamna mult mai mult decat Simona Halep.

Fetele prezente la Montreal s-au luptat fantastic si, intr-un fel, au dat propriul lor test de maturitate, pe care l-au trecut cu brio.

Irina Begu a evoluat jumatate de meci intr-un picior, Alexandra Dulgheru i-a aratat lui Genie Bouchard ca aroganta si nesimtirea se mai si platesc, iar Andreea Mitu, chiar inlocuitoarea Simonei in echipa, a demonstrat ca poate face pasul spre marea performanta. Sa nu uitam nici de Raluca Olaru, cea care in urma cu nici macar un an izbucnea in plans in cadrul unei conferinte de presa, marturisind ca nu isi poate finanta revenirea.

Sigur, meritul Simonei Halep nu poate fi negat in ascensiunea aproape fara precedent a tenisului in randul preferintelor romanilor.

Evolutiile ei la cel mai inalt nivel ne-au readus aproape de acest sport, pe care l-am cam abandonat dupa epoca de aur, cu Nastase, Tiriac sau Ruzici, si pe care nici macar sportivi de top, ca Irina Sparlea sau Andrei Pavel, nu au reusit sa il readuca in prim plan cu adevarat.

A facut-o insa Halep, in ultimii doi ani, iar publicul de la noi avea, cred, nevoie de un sport important la care sa vada romani competitivi.

Iar ascensiunea Simonei a tras dupa ea, aproape inevitabil, si jucatoarele din noul val. Irina Begu este prezenta constanta in Top 50 WTA, Monica Niculescu si Alexandra Dulgheru sunt in prima suta de jucatoare ale lumii, iar Andreea Mitu se apropie si ea cu pasi repezi de elita tenisului feminin.

Pentru ele, dar nu numai, este pacat sa ne concentram exclusiv asupra Simonei Halep. Mai ales acum, in momentul in care Begu, Dulgheru, Mitu si Olaru au adus Romaniei cea mai mare performanta din ultimele doua decenii.

Este incredibil sa vezi cum intr-un sport prin definitie individual, in care chiar Raluca Olaru ne-a aratat, cu lacrimi in ochi, cat de importante sunt fondurile proprii, o jucatoare din Top 50 isi da viata pe teren intr-o partida de Fed Cup.

Sau sa vezi o jucatoare din afata Top 100, despre care marele Ilie Nastase nici macar nu a auzit pana acum, care face pasul in fata, o invinge pe a saptea jucatoare a lumii, dupa care izbucneste intr-un plans nervos chiar acolo, pe teren.

E linistitor sa vezi o hora a bucuriei la Montreal, cu "tricolorul" purtat mandru de aceste eroine moderne.

Pentru toate aceste lucruri, dar si multe altele, este foarte bine ca Romania nu inseamna doar Simona Halep. Romania inseamna si Begu, Mitu, Dulgheru sau Olaru si, poate mai important, inseamna miile de copii care se apuca de tenis dupa ce isi vad eroinele aducand victorii importante.

USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR a transmis joi, 28 martie, că Guvernul Ciolacu minte când spune că ia măsuri în favoarea consumatorilor şi că scade facturile românilor. Partidul susține că de fapt Executivul...
Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Guvernul a adoptat joi, 28 martie, Ordonanţa pentru modificarea şi completarea OUG 27/2022 prin care este eliminată taxa pe soare pentru prosumatori şi actualizează schema de sprijin pentru...
#Romania Fed Cup, #Romania Simona Halep tenis, #Romania Fed Cup Grupa Mondiala, #Begu Dulgheru Mitu Olaru Romania , #Fed Cup