Reacția Federației Internaționale după acuzele pe care i le-a adresat Simona Halep

Vineri, 28 Aprilie 2023, ora 08:39
9954 citiri
Reacția Federației Internaționale după acuzele pe care i le-a adresat Simona Halep
Simona Halep este suspendată FOTO facebook

Simona Halep a rupt tăcerea și a explicat coșmarul pe care îl trăiește, din cauză că nu este judecată de tribunalul care trebuie să ia o decizie în privința ei.

Simona Halep şi-a exprimat nerăbdarea."Nu cer tratament special. Vreau doar să fiu judecată: cât mai trebuie să aştept?", a spus ea.

"Nu am consumat niciodată, în mod conştient, cel mai mic produs interzis", a răspuns Halep la întrebarea dacă a luat roxadustat, o moleculă care stimulează producţia de globule roşii şi este utilizată în general în tratamentul anemiei legate de bolile de rinichi.

Românca a adăugat că Federaţia Internaţională de Tenis (ITF) i-a respins probele. Ea a cerut astfel să fie audiată de o ''instanţă independentă". Dar mai multe audieri au fost amânate sau anulate de ITF. De asemenea, a fost respinsă o cerere de ridicare a suspendării provizorii.

O nouă audiere ar putea avea loc pe 28 mai, dar nici această dată nu e sigură.

Cu siguranță interviul acordat de Simona Halep celor de la Tennis Majorss a ajuns și la urechile șefilor ITF. Federația Internațională a avut o primă reacție, nedorind să intre în polemică cu românca: „ITF a spus că nu este în măsură să comenteze criticile lui Halep! De asemenea, ITIA a fost contactată pentru comentarii”, notează The Guardian.

„Vorbind public pentru prima dată de când a anunțat că a primit suspendarea pentru dopaj, Halep a criticat organismele anti-doping și a spus că audierea din februarie a fost în cele din urmă amânată pentru 24 martie, deoarece ITF a avut nevoie de mai mult timp pentru teste suplimentare, dar și data ulterioară a fost amânată. Audierea lui Halep este acum programată pentru 28 mai, prima zi a Openului Francez”, mai scrie sursa citată, conform prosport.ro.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Simona Halep și lipsa ciudată de reacție. Ce-a preferat să facă fosta lideră mondială FOTO
Simona Halep și lipsa ciudată de reacție. Ce-a preferat să facă fosta lideră mondială FOTO
Simona Halep a ratat meciul pe care echipa României l-a susținut la finalul săptămânii trecute cu Ucraina, în competiţia Billie Jean King Cup. Tricolorele s-au calificat miraculos la turneul...
Discuții intense pentru visul Simonei Halep: ”Pe mai multe canale”
Discuții intense pentru visul Simonei Halep: ”Pe mai multe canale”
Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR), Mihai Covaliu, a declarat, joi, că şansele jucătoarei de tenis Simonei Halep de a primi un wild card la Jocurile Olimpice de la Paris...
#Simona Halep, #suspendare, #reactie, #ITF, #acuze, #interviu, #nu comenteaza , #stiri tenis