Reacție neașteptată după noile acuzații de dopaj pentru Simona Halep: ”Nu mă surprinde nici asta”

Duminica, 21 Mai 2023, ora 08:51
6908 citiri
Reacție neașteptată după noile acuzații de dopaj pentru Simona Halep: ”Nu mă surprinde nici asta”
Simona Halep are noi probleme FOTO twitter

Simona Halep este din nou sub presiune, după ce ITIA a anunțat că în pașaportul său bilogic au fost descoperite nereguli.

Unul dintre cei mai mari contestatari ai sportivei, jurnalistul Radu Banciu, care adesea i-a oferit comentarii acide, a avut, de data aceasta, o reacție temperată.

“Este ca şi cum ai comenta o decizie de justiţie. Am văzut că au apărut noi acuzaţii de dopaj. Aşa este în lumea sportului. Dacă voi eraţi mai naivi şi aţi crezut în sportivi dintotdeauna, asta e.

Eu zic că sunt încă multe de descoperit în lumea sportului, nu numai în tenis. Am spus multe despre acest subiect şi nu este important dacă îmi dă lumea dreptate sau nu. Nu am nicio bucurie pentru acest caz.

Cred că putea să se ajungă să fie dezvăluiri mult mai multe şi despre alţi sportivi, cel puţin de la un anumit nivel în sus. Aşteptam să auzim şi despre alţii, inclusiv în alte sporturi. Asta depinde cât de mult vrea sportul să facă la el curăţenie.

Unii vor să facă, alţii nu. Cum a fost cu ciclismul, cu halterele, toate sporturile de combat, la un moment dat. Ştiu că tenisul este destul de închis. La masculin au fost puţini sportivi care au fost depistaţi pozitiv.

Nu s-au făcut eforturi suficiente. Acolo totul este fizic. A ajuns atât de fizic tenisul, încât este normal să te gândeşti la lucrurile astea. Ministrul Culturii din Franţa a făcut acuzaţii la adresa lui Rafa Nadal, că ar fi dopat. Neavând probe, au sancţionat-o. Dar acuzaţia a rămas în coadă de peşte”, a spus Banciu pentru FANATIK.

Jurnalistul susţine însă că dovezile prezentate de Agenţia Internaţională de Integritate a Tenisului sunt foarte subţiri şi acest caz a fost aruncat la fel ca în politică, înainte de alegeri:

”Dar, ce dovezi să ai? Iată că dovezi concludente nu are nimeni. Este o bâjbâială şi aici, cu comisii independente, cu una, cu alta. Nici în cazul Simonei Halep nu a spus clar nimeni nimic.

Nu avem un comunicat clar. Unii susţin ceva, partea lui Halep neagă. Ce să înţelegi? Acum, povestea asta a apărut ca în politică, în campania electorală, înainte de alegeri. Aşa şi cu noile acuzaţii înainte de audieri. Nu mă surprinde nici asta”, a mai afirmat Banciu, conform sursei citate.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Simona Halep și lipsa ciudată de reacție. Ce-a preferat să facă fosta lideră mondială FOTO
Simona Halep și lipsa ciudată de reacție. Ce-a preferat să facă fosta lideră mondială FOTO
Simona Halep a ratat meciul pe care echipa României l-a susținut la finalul săptămânii trecute cu Ucraina, în competiţia Billie Jean King Cup. Tricolorele s-au calificat miraculos la turneul...
După ce a fost ”umilită” în cazul Halep, ITIA joacă tare: interdicție pe viață din tenis!
După ce a fost ”umilită” în cazul Halep, ITIA joacă tare: interdicție pe viață din tenis!
Arbitrul de scaun bulgar Pavel Atanasov a primit interdicţie pe viaţă din tenis după ce şi-a retras apelul pentru încălcări legate de pariuri şi acuzaţii de corupţie, a anunţat vineri...
#Simona Halep, #probleme, #dopaj, #banciu, #reactie , #stiri tenis