Primul super-turneu pe care Simona Halep îl va pierde din cauza suspendării pentru dopaj

Vineri, 28 Octombrie 2022, ora 16:35
1614 citiri
Primul super-turneu pe care Simona Halep îl va pierde din cauza suspendării pentru dopaj
Simona Halep

Sezonul 2023 din tenis va debuta cu o nouă competiţie mixtă, United Cup, organizată în Australia între 29 decembrie şi 8 ianuarie, au anunţat, vineri, circuitele ATP şi WTA, citate de AFP.

Această competiţie va fi dotată cu premii de 15 milioane de dolari şi va permite înscrierea de puncte în clasamentul mondial, au precizat instanţele tenisului mondial profesionist.

United Cup, împărţită între Brisbane, Perth şi Sydney, va opune 18 ţări reprezentate fiecare cu maximum opt jucători (patru la masculin, patru la feminin).

Din păcate, România are șanse minime de participare, în special din cauza absenței tenismenilor de top din țara noastră. Practic, va fi și primul turneu din calendarul WTA de la care va lipsi Simona Halep, suspendată pentru dopaj.

În detaliu, o primă fază (29 decembrie-4 ianuarie) va reuni 18 ţări repartizate în şase grupe de câte trei, cu două partide de simplu masculin, două de simplu feminin şi una de dublu mixt. Oraşele Brisbane, Perth şi Sydney vor găzdui fiecare două din cele şase grupe.

În fiecare din cele trei oraşe, câştigătoarele din cele două grupe se vor întâlni între ele şi cele trei ţări calificate vor disputa o fază următoare la Sydney (6-8 ianuarie). O a patra, cea mai bine clasată din prima fază, va completa turneul Final Four.

Finala va avea loc pe 8 ianuarie, cu opt zile înainte de debutul turneului Australian Open, primul de Mare Şlem al anului.

"United Cup este o colaborare importantă şi strategică între WTA, ATP şi Federaţia australiană de tenis, care reflectă un angajament continuu pentru progresul sportului nostru", a comentat preşedintele WTA, Steve Simon.

"Suntem încântaţi să vedem cei mai buni jucători şi jucătoare ale noastre, cu puncte ATP şi WTA în joc, pentru lansarea inedită a unui sezon", a declarat, la rândul său, preşedintele ATP, Andrea Gaudenzi.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Topul WTA în care Iga Swiatek e la un pas de cifra 100, iar Simona Halep nu e în primele 10 tenismene din istorie
Topul WTA în care Iga Swiatek e la un pas de cifra 100, iar Simona Halep nu e în primele 10 tenismene din istorie
Lidera mondială din tenisul feminin, Iga Swiatek, e la un pas de cifra 100 în ceea ce privește numărul de săptămâni petrecute pe locul 1 WTA. Astfel, conform clasamentului publicat luni,...
O nouă cădere pentru Simona Halep în clasamentul WTA. Câte românce avem în Top 100
O nouă cădere pentru Simona Halep în clasamentul WTA. Câte românce avem în Top 100
Sorana Cîrstea este în continuare jucătoarea din România clasată cel mai bine în ierarhia WTA, conform clasamentului dat publicităţii luni. Simona Halep a suferit o nouă cădere, de două...
#Simona Halep, #turneu, #wta, #suspendare , #stiri Simona Halep