Misiune infernală pentru Simona Halep. Calificarea la Turneul Campioanelor e în mare pericol. Pe ce loc e românca

Luni, 12 Septembrie 2022, ora 13:13 4400 citiri
Simona Halep

Simona Halep, locul 9 WTA, afectată de divorțul de Toni Iuruc, are emoții mari în ceea ce privește participarea sa la Turneul Campioanelor, competiția care reunește cele mai bune 8 jucătoare ale anului.

Halep a fost eliminată în primul tur al turneului de grand slam US Open, fiind învinsă de jucătoarea ucraineană Daria Snigur, numărul 124 mondial, astfel că românca a coborât în ierarhia WTA Race, până pe poziția a opta, ultima care permite calificarea la Turneul Campioanelor de la Fort Worth, în SUA.

Pentru Simona Halep urmează o serie de turnee de mai mică importanță, inclusiv Transylvania Open de la Cluj-Napoca (10-16 octombrie), însă extrem de importante pentru stabilirea jucătoarelor calificate la Turneul Campioanelor, programat la începutul lui noiembrie.

Totuși, cel mai probabil din cauza divorțului, Simona Halep ezită să-și anunțe programul, ea nefiind înscrisă la nicio competiție în luna septembrie. În aceste condiții, dacă nu va accepta wild-card-uri de ultimă oră, ea va avea la dispoziție puține ocazii pentru a acumula puncte și riscă să rateze Turneul Campioanelor, cu atât mai mult cu cât rivalele din spatele său în WTA Race se află la distanțe minime.

Iga Swiatek și Ons Jabeur, finalistele de la US Open, sunt deocamdată singurele care și-au asigurat calificarea matematică la Turneul Campioanelor.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Echipe
M
V
E
I
G
P
3
2
1
0
5 - 1
7
3
2
0
1
5 - 4
6
3
1
1
1
4 - 3
4
3
0
0
3
1 - 7
0