Dezastru pentru Simona Halep la turneul din Qatar. Românca a fost surclasată de o adversară mai slab cotată. Cum s-a desfășurat meciul

Luni, 21 Februarie 2022, ora 17:03
9889 citiri
Dezastru pentru Simona Halep la turneul din Qatar. Românca a fost surclasată de o adversară mai slab cotată. Cum s-a desfășurat meciul
Simona Halep

Simona Halep, locul 27 WTA, a fost învinsă, luni, în primul tur al Qatar Open, cu scorul de 6-4, 6-3, de jucătoarea franceză Caroline Garcia, locul 76 WTA.

Evoluţia slabă a Simonei Halep din partea a doua a meciului cu Jelena Ostapenko, din semifinalele turneului de la Dubai, s-a prelungit şi la Doha.

Fără iniţiativă, fără dorinţă de a lupta, previzibilă şi lentă, fără să schimbe nimic în jocul ei, românca a fost întrecută de o sportivă care nu se află în cea mai bună formă a carierei şi pe care a învins-o de şapte ori în opt jocuri.

Simona Halep a abordat pasiv meciul cu Garcia, aşa cum a făcut-o de multe ori şi la Dubai. Ea a jucat perpendicular, a mizat numai pe greşeala adversarei şi, chiar dacă aceasta a făcut risipă de puncte, a şi schimbat deseori cifrele pe tabelă în dreptul ei.

Franţuzoaica a fost agresivă de la prima minge, a dat tare cu dreapta, nu a contat unde s-a dus mingea, a venit la fileu, a rupt ritmul cu scurte, aproape că a făcut totul pe teren. Serviciul a mai scârţâit, dar a ajutat-o să iasă din situaţiile dificile, la cele nouă mingi de break pe care le-a avut de înfruntat, iar la retur a fost necruţătoare cu al doilea serviciu al româncei.

În setul I, cele două jucătoare au salvat 11 mingi de break între ghemurile 2 şi 5. Ele nu au reuşit break-ul până la 5-4 pentru Garcia, scor la care jucătoarea de 28 de ani a fructificat prima minge de set avută, 6-4, după 50 de minute de joc.

Caroline Garcia a reuşit break-ul în ghemul al doilea al setului secund, apoi a salvat patru mingi de rebreak, pentru a face 3-0. Scăpată de pericolul revenirii Simonei Halep, franţuzoaica a păstrat avantajul de trei ghemuri până la final, scor 6-3, după o oră şi 33 de minute de la start.

Învingătoarea va evolua în turul al doilea cu o jucătoare americană, Shelby Rogers, locul 46 WTA, sau Cori Gauff, locul 23 WTA şi cap de serie numărul 14.

Prezenţa pe tabloul principal la Doha este recompensată cu un premiu de 10.820 de dolari cu un punct WTA.

Halep a câştigat Qatar Open în 2014 şi 2019, la ultima ei participare la Doha până anul acesta.

Pentru fostul lider WTA urmează participarea la turneele de la Indian Wells şi Miami, din luna martie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Topul WTA în care Iga Swiatek e la un pas de cifra 100, iar Simona Halep nu e în primele 10 tenismene din istorie
Topul WTA în care Iga Swiatek e la un pas de cifra 100, iar Simona Halep nu e în primele 10 tenismene din istorie
Lidera mondială din tenisul feminin, Iga Swiatek, e la un pas de cifra 100 în ceea ce privește numărul de săptămâni petrecute pe locul 1 WTA. Astfel, conform clasamentului publicat luni,...
O nouă cădere pentru Simona Halep în clasamentul WTA. Câte românce avem în Top 100
O nouă cădere pentru Simona Halep în clasamentul WTA. Câte românce avem în Top 100
Sorana Cîrstea este în continuare jucătoarea din România clasată cel mai bine în ierarhia WTA, conform clasamentului dat publicităţii luni. Simona Halep a suferit o nouă cădere, de două...
#Simona Halep, #doha, #wta , #stiri Simona Halep