CTP a cerut reacția Guvernului în cazul Halep, iar Nicolae Ciucă s-a conformat. Ce-a avut de zis premierul

Miercuri, 24 Mai 2023, ora 20:15
3677 citiri
CTP a cerut reacția Guvernului în cazul Halep, iar Nicolae Ciucă s-a conformat. Ce-a avut de zis premierul
Simona Halep FOTO twitter

Premierul Nicolae Ciucă a avut o primă reacție publică în cazul de dopaj al Simonei Halep, la puțin timp după ce jurnalistul Cristian Tudor Popescu a solicitat intervenția Guvernului pentru a i se face dreptate tenismenei.

„​Simona Halep este judecată în momentul de față de către toată lumea absolut incorect față de tot ceea ce a însemnat ea pentru România.

Din punctul meu de vedere consider că Simona este nevinovată, iar noi toți trebuie să o susținem pentru că ea reprezintă o etapă din istoria tenisului feminin românesc și ne-a bucurat pe toți.

Nu o dată am stat să privim meciurile și finalele. Atunci am fost mândri. Acum că s-a întâmplat chestiunea aceea care este încă nevalidată, toată lumea o judecă și o analizează. Nu este corect față de ea”, a declarat Nicolae Ciucă.

Simona Halep a anunţat, luni seară, în social media, că Agenţia Internaţională de Integritate a Tenisului (ITIA) a cerut o nouă amânare a audierii în cazul său. Halep consideră că ITIA a dat dovadă de ipocrizie, deoarece declara că este hotărâtă să aibă o comunicare într-o manieră empatică, eficientă şi “în timp util” cu ea, deşi în acelaşi timp cerea oficial amânarea audierii.

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a analizat situația, într-un editorial pentru GSP, cerând inclusiv intervenția Guvernului României.

”Nu cred în teorii ale complotului occidental împotriva românilor și României – că de teorii ale complotului rusesc n-am auzit. Dar dacă așa va fi pe 28 mai, atunci nu mai e vorba de Roxadustat, dopaj, suspendare, nu mai e vorba nici măcar de tenis sau de jucătoarea Simona Halep. Ne vom afla în fața unei încălcări strigătoare la cer a unui drept al omului, al unui cetățean dintr-o țară a Uniunii Europene – dreptul la Justiție.

Simonei Halep i se refuză de luni de zile accesul la actul de Justiție. E ca și cum ar fi arestată preventiv, pe termen nelimitat, fără ordin judecătoresc, la poarta terenului de tenis de performanță. Practic, ITIA se substituie instanței de judecată, supunând-o pe Simona Halep la executarea pedepsei prin eternizarea suspendării provizorii.

În această situație, cred că se impune intervenția guvernului României. Care trebuie să apere drepturile cetățenilor săi în străinătate, adresându-se instituțiilor internaționale de Justiție – Curtea Europeană a Drepturilor Omului, de pildă.

Nu văd altă explicație pentru un astfel de comportament al ITIA față de Simona Halep decât intenția acestui organism, cu complicitatea zisului tribunal „independent”, de a-și face un titlu de glorie din pedepsirea cu orice preț a unui nume mare din tenisul mondial”, a afirmat CTP.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

WTA Madrid începe azi fără Simona Halep. Programul româncelor
WTA Madrid începe azi fără Simona Halep. Programul româncelor
Turneul WTA 1000 de la Madrid programează astăzi primele meciuri de pe tabloul principal feminin, în absența Simonei Halep, care a refuzat din motive medicale wild-card-ul oferit de...
Simona Halep nu e singura. O altă fostă lideră mondială s-a retras de la WTA Madrid. Cum profită Emma Răducanu
Simona Halep nu e singura. O altă fostă lideră mondială s-a retras de la WTA Madrid. Cum profită Emma Răducanu
Simona Halep nu va participa la turneul de categorie WTA 1000 Mutua Madrid Open, pentru care a primit wild card din partea organizatorilor, decizie de ultim moment care a fost luată și de o altă...
#Simona Halep, #ctp, #nicolae ciuca , #stiri tenis