Cât timp va fi suspendată Simona Halep? Specialistul care face lumină: ”Codul spune foarte clar”

Miercuri, 26 Aprilie 2023, ora 11:45
30657 citiri
Cât timp va fi suspendată Simona Halep? Specialistul care face lumină: ”Codul spune foarte clar”
Simona Halep

Gabriela Andreiaşu, director general al Agenţiei Naţionale Antidoping din România, a oferit un interviu pentru Playtech Știri, în care a vorbit despre despre situația Simonei Halep, suspendată pentru dopaj după US Open 2022.

”Nu pot să mă pronunţ, chiar dacă am această experienţă profesională, pentru că fiecare sportiv poate aborda căi diferite de apărare şi atunci pot invoca în favoarea sa lipsa vinovăţiei şi versiunea neglijenţei. Sau poate a identificat vreun produs pe care noi, la nivel naţional sau mondial, încă nu l-am identificat ca fiind contaminat.

Nu ştiu să vă spun! Dar, având în vedere că este o substanţă nespecifică, codul spune foarte clar: identificarea unei substanţe nespecifice, în proba unui sportive, poate fi considerată ca fiind luată cu intenţie. Vorbim de o substanţă nespecifică, iar regimul sancţiunii, pentru aşa ceva, e de patru ani de suspendare.

Substanţele nespecifice sunt acelea care cresc foarte mult performanţa şi care afectează sănătatea. Cu alte cuvinte, produc efecte secundare puternice, iar regimul sancţiunilor este mult mai drastic. Majoritatea substanţelor nespecifice sunt analizate permanent în competiţii şi în afara competiţiilor. Cele specifice cresc şi ele performanţa, dar nu la acelaşi nivel ca celelalte”, a spus Gabriela Andreiaşu.

”Avea în echipa ei persoane care căutau agenţia pentru verificarea anumitor suplimente sau medicamente, care i se recomandau, după care a încetat această colaborare. Fiecare sportiv are dreptul să-şi identifice experţii cu care colaborează, persoanele care probabil că le sunt mai de încredere şi atunci fiecare răspunde pentru alegerile pe care le face. A colaborat la modul indirect cu noi, până acum un an şi jumătate, poate doi, înainte ca să apară cazul ei”, a completat aceasta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Discuții intense pentru visul Simonei Halep: ”Pe mai multe canale”
Discuții intense pentru visul Simonei Halep: ”Pe mai multe canale”
Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR), Mihai Covaliu, a declarat, joi, că şansele jucătoarei de tenis Simonei Halep de a primi un wild card la Jocurile Olimpice de la Paris...
Final în scandalul din PMP, după 2 ani. Cine rămâne la conducerea partidului
Final în scandalul din PMP, după 2 ani. Cine rămâne la conducerea partidului
Partidul Mişcarea Populară (PMP) a anunţat că, în cursul zilei de miercuri, Curtea de Apel Bucureşti a respins recursurile formulate de Cristian Diaconescu şi, prin urmare, ”a fost validat...
#Simona Halep, #suspendare, #dopaj, #scandal , #stiri tenis