Adversara Simonei Halep în semifinala de la Birmingham a picat un test anti-doping. Ce suspendare a primit

Sambata, 18 Iunie 2022, ora 09:16
4160 citiri
Adversara Simonei Halep în semifinala de la Birmingham a picat un test anti-doping. Ce suspendare a primit
Beatriz Haddad Maia

Sportiva braziliană Beatriz Haddad Maia, locul 32 WTA, s-a calificat, vineri, în semifinalele turneului de categorie WTA 250 de la Birmingham, fază în care o va întâlni pe Simona Halep, meci care va începe în jurul orei 15.00.

Haddad Maia a învins-o în sferturi pe Camila Giorgi (Italia, 26 WTA şi cap de serie 3), scor 6-3, 6-2.

Beatriz Haddad Maia şi Simona Halep au mai fost adversare de două ori: în 2017 la Wimbledon şi în 2022 la Australian Open. În ambele meciuri s-a impus Halep.

Cariera braziliencei a fost marcată în iulie 2019 de o suspendare de 10 luni primită de la ITF din cauza unui test anti-doping eșuat, la un turneu în Croația. S-a acceptat că brazilianca „nu a avut nicio vină sau neglijență semnificativă” după ce a consumat anumite suplimente alimentare contaminate.

Deoarece alți trei jucători din Brazilia au fost testați pozitiv în ultimii patru ani ca urmare a suplimentelor contaminate (Marcelo Demoliner, Thomaz Bellucci și Igor Marcondes), ITF a precizat că Haddad Maia „ar fi trebuit să știe” despre aceste pericole, chiar dacă substanțele interzise nu sunt incluse în ingredientele suplimentelor.

22 iulie 2019 este data la care Haddad Maia a fost suspendat provizoriu, după ce a fost testată pozitiv pentru SARM S-22 și SARM LGD-4033 pe 4 iunie la Croația Open. Cele două substanțe sunt modulatori selectivi ai receptorilor de androgeni și sunt ambele pe Lista Agenției Mondiale Anti-Doping Interzise.

Orice premiu în bani și puncte de clasament pe care Haddad Maia le-a câștigat de la testul pozitiv, inclusiv victoria cu Garbiñe Muguruza la Wimbledon, au fost anulate.

Beatriz Haddad Maia a revenit în circuitul WTA la 22 mai 2020.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Negocierile secrete ale Simonei Halep. Ar fi lovitura anului în sportul românesc
Negocierile secrete ale Simonei Halep. Ar fi lovitura anului în sportul românesc
Simona Halep, care a revenit în competiții ca urmare a deciziei pe care a anunţat-o TAS, de reducere a suspendării de 4 ani dictate de ITIA la 9 luni, pregătește o lovitură de imagine în...
Explicație pentru tăcerea suspectă a Simonei Halep: ”Prea multe minciuni acolo”
Explicație pentru tăcerea suspectă a Simonei Halep: ”Prea multe minciuni acolo”
Din cauza unei afecțiuni medicale, Simona Halep a ratat meciul pe care echipa României l-a susținut la finalul săptămânii trecute cu Ucraina, în competiţia Billie Jean King Cup. În...
#Simona Halep, #semifinale, #birmingham, #beatriz haddad maia , #stiri tenis