A venit răspunsul așteptat de Simona Halep. Cât de târziu poate fi luată decizia de suspendare

Miercuri, 10 Mai 2023, ora 11:45
42679 citiri
A venit răspunsul așteptat de Simona Halep. Cât de târziu poate fi luată decizia de suspendare
Simona Halep

Agenția Internațională pentru Integritatea Tenisului (ITIA) a publicat pe site-ul oficial câteva precizări privind procesele de dopaj, un răspuns care o privește în mod direct și pe Simona Halep,

Românca a acuzat recent că procesul său durează de prea mult timp, ea fiind suspendată provizoriu de la US Open 2022. Halep a precizat că, cel mai probabil, va fi audiată la 28 mai.

Astfel, ITIA a explicat care sunt pașii de urmat după ce un sportiv este testat pozitiv, precizând că un proces se poate încheia chiar și după un an de la contestarea deciziei la TAS.

"Dacă un jucător neagă acuzația, începe un proces prin care i se cere să ofere dovezi care argumentează testul pozitiv. În funcție de substanța implicată, acesta poate fi un proces îndelungat care implică o comunicare intensă între jucător și reprezentanții acestuia, ITIA, laboratoarele acreditate de Agenția Mondială Anti-Doping și alți experți științifici”, ase arată în comunicatul respectiv.

"După ce ambele părți au dovezile de care au nevoie, este convocat un tribunal independent. ITIA folosește organismul independent de arbitraj sportiv Sport Resolutions pentru a-și desfășura audierile, iar comisia este de obicei alcătuită din până la trei experți juridici, fără legături cu niciuna dintre părți. O audiere poate avea loc de la distanță sau în persoană și are loc de obicei pe parcursul unei zile", a precizat ITIA.

"După ce comisia a stabilit verdictul, ITIA va publica decizia pe site-ul său și printr-un comunicat de presă. Oricare parte poate contesta decizia la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne. Procesul de la TAS, din momentul în care un jucător sau ITIA face apel și până la primirea deciziei, poate dura mai mult de 12 luni", a completat ITIA.

WTA Madrid începe azi fără Simona Halep. Programul româncelor
WTA Madrid începe azi fără Simona Halep. Programul româncelor
Turneul WTA 1000 de la Madrid programează astăzi primele meciuri de pe tabloul principal feminin, în absența Simonei Halep, care a refuzat din motive medicale wild-card-ul oferit de...
Simona Halep nu e singura. O altă fostă lideră mondială s-a retras de la WTA Madrid. Cum profită Emma Răducanu
Simona Halep nu e singura. O altă fostă lideră mondială s-a retras de la WTA Madrid. Cum profită Emma Răducanu
Simona Halep nu va participa la turneul de categorie WTA 1000 Mutua Madrid Open, pentru care a primit wild card din partea organizatorilor, decizie de ultim moment care a fost luată și de o altă...
#Simona Halep, #scandal, #dopaj, #decizie , #stiri tenis