UPDATE Dosar penal după ce George Simion a pătruns vorbind la microfon în Primăria Timișoara. Dominic Fritz: "Au intrat ilegal, prin forță" VIDEO

Vineri, 14 Ianuarie 2022, ora 17:33
13620 citiri
UPDATE Dosar penal după ce George Simion a pătruns vorbind la microfon în Primăria Timișoara. Dominic Fritz: "Au intrat ilegal, prin forță" VIDEO
George Simion și-a făcut loc cu forța pe holurile Primăriei Timișoara FOTO Facebook

UPDATE: Cu privire la incidentul, care a avut loc în incinta Primăriei municipiului Timișoara, vă comunicăm ca polițiștii timișoreni s-au sesizat din oficiu și au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de violarea sediului profesional, în care se efectuează cercetări sub coordonarea procurorului Parchetului de pe lângă Judecătoria Timișoara, pentra stabilirea tuturor cauzelor și împrejurărilor.

ȘTIREA INIȚIALĂ:

Primarul Timişoarei, Dominic Fritz, a declarat vineri, 14 ianuarie, că o „bandă de membri şi simpatizanţi AUR, în frunte cu George Simion, aduşi la Timişoara cu autocarul”, au pătruns în mod ilegal în sediul Primăriei, prin forţă fizică.

Dominic Fritz a spus într-o postare pe Facebook că, alături de simpatizanții AUR și George Simion, s-au regăsit și o serie de membri ai organizației Noua Dreaptă. Primarul Timișoarei îi acuză că scopul lor a fost să creeze haos și panică.

„O bandă de membri și simpatizanți AUR, în frunte cu George Simion, aduși la Timișoara cu autocarul, împreună cu organizația Noua Dreaptă din Mehedinți, au pătruns în mod ilegal în sediul Primăriei, prin forță fizică. Scopul acestor bande a fost să creeze haos și panică în instituție și printre timișorenii care aveau treburi legitime de rezolvat la Primărie.

Este inadmisibil că Jandarmeria și Poliția Locală au asistat impotente la acest act violent.

Asaltul bandelor lui George Simion asupra instituțiilor democratice ale statului, prin tupeu și intimidare, nu are legătură cu libertatea de exprimare și ne oferă o pre-vizionare a ceea ce se poate întâmpla cu România, dacă rămânem impasibili la acest fenomen.

Edilul Timișoarei a cerut apoi instituțiilor abilitate să-i identifice și să-i amendeze pe cei care au încălcat legea. „Am declanșat o anchetă la Poliția Locală, pentru a afla de ce forțele de ordine au permis acțiunea de azi, și mă aștept ca și la Jandarmerie să-și verifice procedurile. De asemenea, partidele aflate la guvernare, PSD și PNL, au datoria să condamne politic ceea ce s-a întâmplat în Timișoara”, a adăugat Fritz.

În urma incidentelor de vineri, liderul AUR George Simion a declarat pentru presa locală din Timișoara că grupul său de susținători ar fi dorit să obţină o audienţă pentru Ioan Bânciu, reprezentat al mai multor asociaţii revoluţionare.

Copreşedintele AUR, care a intrat în sediul Primăriei Timișoara vorbind la microfon, a lansat o serie de atacuri la adresa primarului: "Este paraşutat aici din Germania fără viză permanentă de domiciliu. Omul astă ocupă ilegal funcţia de primar", a declamat Simion.

George Simion anunță alianțe electorale cu noi formațiuni politice anti-sistem. „Suntem în plină lovitură de stat”
George Simion anunță alianțe electorale cu noi formațiuni politice anti-sistem. „Suntem în plină lovitură de stat”
Preşedintele Alianţei pentru Unirea Românilor, George Simion, a declarat joi, 28 martie, la Bistriţa, că a avut consfătuiri cu 30 de formaţiuni politice neparlamentare, cu care ar urma să...
De ce au eșuat negocierile AUR cu Pro România. Victor Ponta: “Am fost zdrobiți de mamutul acesta PNL-PSD” VIDEO
De ce au eșuat negocierile AUR cu Pro România. Victor Ponta: “Am fost zdrobiți de mamutul acesta PNL-PSD” VIDEO
La începutul lunii martie 2024, vestea că Pro România negociază o alianță cu AUR a stârnit reacții vehemente din partea membrilor dar și a susținătorilor formațiunii politice conduse de...
#simion primaria timisoara, #dominic fritz, #aur, #George Simion, #protest spontan, #protest ilegal , #stiri Dominic Fritz