Participarea SIMAVI la BSDA 2022: Soluții moderne de training pentru specialiștii în apărare

Comunicat de presa
Joi, 19 Mai 2022, ora 18:51
6536 citiri
Participarea SIMAVI la BSDA 2022: Soluții moderne de training pentru specialiștii în apărare
FOTO: simavi.ro

În perioada 18 – 20 mai 2022, Software Imagination & Vision (SIMAVI) participă, în calitate de expozant, la cel mai mare eveniment expozițional din domeniul industriei de apărare din zona Europei Centrale și de Sud, care va fi organizat la Romaero, în București: Black Sea Defense and Aerospace (BSDA).

Integratorul român de software SIMAVI participă cu soluții moderne de training pentru specialiștii în apărare, bazate pe tehnologiile momentului: Realitate Virtuală (VR), Realitate Augmentată (AR) și 3D.

Soluțiile SIMAVI pot fi testate la standul C6709, corp C, în interiorul complexului ROMAERO. Vizitatorii vor putea pilota un avion de vânătoare, vor conduce un vehicul militar pe teren accidentat, iar cu casca Hololens pot vizualiza și „atinge” virtual un avion, ascuns de ochii celor care nu au echipament, chiar în standul companiei de software.

Proiecte eLearning pentru Europa

„Dezvoltăm eLearning cu mare pasiune. Nu e nimic mai important decât să sprijinim educația – în fond, aceasta are un impact direct asupra bunăstarii și inteligenței națiunilor peste ani”, spune Alexandru Coșbuc-Ionescu, vicepreședinte și director al Diviziei Comerciale SIMAVI.

Inclusiv militarii pot beneficia de instruire eficientă și modernă prin eLearning. În acest domeniu, mai mult decât oriunde, instruirea și competența salvează vieți și reprezintă un avantaj competitiv pe câmpul de luptă.

Avem contracte-cadru în derulare cu Comisia Europeană, Parlamentul European și Agențiile Europene, cărora le furnizăm cursuri și servicii de dezvoltare eLearning.

Suntem convinși și încercăm să ne convingem clienții că viitorul va aparține, cel puțin în învățământul tehnic și militar, realității virtuale sau augmentate. Cursanții pot vedea acum ceea ce era de nevăzut. Ca un argument în sprijinul pledoariei noastre, Pentagonul tocmai a investit 2 miliarde de USD în aceste tehnologii, demonstrând viabilitatea soluțiilor pentru activitățile zilnice de training profesional.”

Tehnologiile VR și AR dezvoltate în proiectul european ISOLA, pe care le veți vedea la BSDA 2022

Proiectul european de cercetare, dezvoltare și inovare ISOLA, în care SIMAVI este partener, combină tehnologii de ultimă generație cu soluții inovative pentru a sprijini ofițerii de securitate al navelor mari de croazieră și echipajul – mai ales în ceea ce privește planurile de urgență în situații extreme.

Pentru ISOLA, SIMAVI dezvoltă o aplicație de Realitate Augmentată care asistă ofițerul de securitate la bordul navei de croazieră. Interfețele bazate pe AR vor oferi o imagine a situației mult îmbunătățită cu ajutorul afișajelor heads-up. Afișajele vor permite membrilor echipajului care se deplasează pe navă să vadă cele mai importante informații din zona de comandă și control fără să fie nevoiți să revină la birou pentru a accesa ecranul.

Compania română de software va livra și aplicația mobilă care comunică pasagerilor în situații extreme care sunt planurile de siguranță.

Mai mult, bazându-se pe o vastă experiență de mai mult de un deceniu de proiecte eLearning pentru Comisia Europeană, SIMAVI va dezvolta o aplicație de Realitate Virtuală pentru instruirea membrilor echipajului. Echipați cu căști Oculus Quest, utilizatorii VR vor avea posibilitatea de a practica în siguranță diverse scenarii legate de siguranță.

Vizitatorii BSDA din acest an vor avea posibilitatea să urmărească mai multe demo-uri din acest tip de training revoluționar, folosind echipamente VR și AR.

Veți pilota un avion de vânătoare, veți conduce un vehicul militar pe teren accidentat, iar cu casca Hololens veți putea vizualiza și „atinge” virtual un avion, ascuns de ochii celor care nu au echipament, chiar în standul companiei de software.

Despre BSDA

Expoziția internationala dedicata industriei aeronautice, apărarii, securității naționale și securității private – Black Sea Defense and Aerospace (BSDA), are loc o data la doi ani începând cu anul 2007 și este unul dintre cele mai mari evenimente din domeniul industriei de apărare la nivel mondial.

La eveniment vor participa expozanți din întreaga lume, care vor prezenta echipamente și autovehicule utilizate în scopul apărarii terestre, aeriene și maritime. Totodata, vor fi expuse și echipamente și servicii conexe industriei de apărare.

Cea de-a opta ediție a evenimentului, care are loc în perioada 18 – 20 mai 2022 la Complexul ROMAERO Băneasa, este organizată de TNT Production România cu sprijinul MApN, MAI și al Ambasadei S.U.A la București.

HMD a lansat smartphone-uri la prețuri sub 800 RON. Cu ce specificații vin
HMD a lansat smartphone-uri la prețuri sub 800 RON. Cu ce specificații vin
HMD a lansat recent trei noi smartphone-uri sub marca proprie: HMD Pulse Pro, HMD Pulse+ și HMD Pulse. În cadrul unei întâlniri online care a avut loc pe 17 aprilie, Adam Ferguson,...
Infinix intră pe piața din România! Producătorul oferă telefoane de buget, cu specificații decente. Care sunt prețurile
Infinix intră pe piața din România! Producătorul oferă telefoane de buget, cu specificații decente. Care sunt prețurile
Compania Infinix Mobility, cunoscută pentru tehnologiile inovative și telefoanele de buget, mid-range și high-end, își extinde acum operațiunile pe piața din România. Fondată în 2013,...
#SIMAVI, #BSDA 2022, #training specialisti , #stiri afaceri