Consilier general la Primaria Capitalei, gasit incompatibil de catre ANI

Joi, 11 Iulie 2013, ora 17:26
2444 citiri
Consilier general la Primaria Capitalei, gasit incompatibil de catre ANI
Foto: Arhiva

Silviu Vaduva, membru in Consiliul General al Municipiului Bucuresti (CGMB) si fost consilier local la Sectorul 6, si alti cinci fosti si actuali consilieri locali au fost gasiti in incompatibilitate de Agentia Nationala pentru Integritate (ANI).

In replica, Silviu Vaduva a declarat ca, desi nu a fost instiintat oficial de decizia de incompatibilitate luata de ANI, o va contesta in instanta, considerand ca nu exista incompatibilitate intre functia de consilier local si cea de membru in Consiliul de Administratie al RADET.

"Legea, din punctul meu de vedere, nu interzice ocuparea celor doua functii si ma mira faptul ca am aflat din presa pentru ca nu am fost instiintat oficial de o asemenea decizie", a declarat membru in Consiliul General al Municipiului Bucuresti (CGMB) din partea formatiunii PDL.

"Voi contesta aceasta decizie in instanta pentru ca Consiliul Local al sectorului 6 nu are nicio atributie asupra RADET, nu este ordonator de credite, nici nu finanteaza regia, nici nu o supravegheaza. Deci nu este incompatibilitate", a spus Vaduva, precizand ca o eventuala incompatibilitate ar fi fost intre functiile de consilier general si cea de membru in consiliu de administratie al RADET.

"De aceea cand am devenit consilier general mi-am dat demisia de la RADET", a mai spus Vaduva.

Silviu Vaduva a precizat ca a fost instiintat de ANI cu privire la verificarile facute punand la dispozitia reprezentantilor agentiei documentele necesare.

ANI a mai constatat existenta starii de incompatibilitate in cazul consilierilor locali: Ioan Haican (Consiliul Local al comunei Cosmesti, judetul Galati) si Mircea Dobre (Consiliul Local al Municipiului Constanta) si a fostilor consilieri Silviu Vaduva (Consiliul Local al Sectorului 6, Bucuresti), Maria Tamaian (Consiliul Local al comunei Cicarlau, judetul Maramures), Corneliea Alexandra Tudorancea (Consiului Local al Municipiului Piatra Neamt, judetul Neamt) si Ion Botoaca (Consiliul Local al comunei Tisau, judetul Buzau).

Starea de incompatibilitate a intervenit ca urmare a exercitarii simultane a mai multor functii si calitati, precum si a emiterii unor acte administrative de pe urma carora au existat foloase materiale pentru persoanele evaluate, contrar prevederilor legale.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Silviu Vaduva incompatibil ANI, #consilier primarie Bucuresti incompatibil , #stiri Silviu Vaduva