Silviu Prigoana: Romania, una dintre cele mai frumoase tari de pe planeta

Sambata, 10 Noiembrie 2012, ora 22:16
3798 citiri
Silviu Prigoana: Romania, una dintre cele mai frumoase tari de pe planeta

Deputatul independent Silviu Prigoana considera ca s-a nascut intr-una dintre cele mai frumoase tari de pe planeta, iar motivul pentru care isi iubeste tara este pentru ca aici isi are ingropati toti stramosii.

Silviu Prigoana aminteste mandria pe care o simtea si inainte de 1989, cand Nicolae Ceausescu a fost pimbat cu caleasca Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, iar tara a fost vizitata de importanti lideri mondiali din acea vreme, precum Charles de Gaulle si Richard Nixon.

Unirea Principatelor este cel mai important eveniment din istoria Romanilor, in timp ce stema care se potriveste cel mai bine Romaniei este sigla unei foarte cunoscute companii americane, mai afirma Silviu Prigoana.

Sunteti mandru ca sunteti roman? De ce?

Eu sunt mandru ca sunt roman. Pentru ca m-am nascut intr-una dintre cele mai frumoase tari de pe planeta, care, pe o distanta de 200-300 de kilometri are si munte si mare, are niste peisaje absolut superbe. Avem o istorie, noi ca romani... Nu vreau sa fiu confundat ca as fi nationalist, nu, eu nu sunt nationalist, sunt un cetatean care isi iubeste tara si intotdeauna ma intorc cu drag in tara mea, chiar daca unii ma urasc. Eu nu vin in tara mea ca cineva sa ma iubeasca, eu imi iubesc tara.

Motivul principal pentru care imi iubesc tara este pentru ca aici am toti stramosii mei in acest pamant ingropati si cred ca si eu voi ajunge sa ma ingrop tot in acest pamant si asta ma tine foarte aproape de Romania.

Simtiti o mandrie mai mare fata de perioada de dinainte de '89?

Nu, intotdeauna am fost asa. Si atunci eram mult mai mandru. Nu ca mi-a scazut mandria de roman in ultima perioada. Pai, eu cand il vedeam pe Ceausescu ca se plimba cu caleasca cu regina (Elisabeta a II-a a Marii Britanii - n.red.), imi crestea inima, ce conducator aveam. Eu asa am invatat la scoala, pentru ca eram copil mic atunci, nu stiam despre ce e vorba cu politica, dar cand vedeam ca Elena Ceausescu era premiata de toate universitatile de pe planeta, primea titlul de doctor honoris causa.

In toate tarile comuniste nu mergea nici dracu si la noi a venit de Gaulle, a venit Nixon, tot felul de personalitati ale politicii mondiale. Eram asa mandru: uite, ma, cate tari suntem noi aici si vin la noi. Eu asa vedeam atunci povestea si eram mandru ca sunt roman - uite, ma, ca s-a plimbat Ceausescu cu caleasca reginei. Cu caleasca se plimba foarte putini oameni de pe planeta, printre care si Ceausescu.

Care este simbolul care se potriveste cel mai bine poporului roman?

E o intrebare dificila. Simbol, simbol... Pai avem steagul nostru, ala care e. Un simbol, o imagine pe stema? Cred ca ar trebui sa punem emblema de la Microsoft, ca 90 la suta sunt romani care lucreaza acolo. E un popor foarte inteligent. Orice s-ar spune de poporul roman, e un popor frumos si foarte inteligent. Au demonstrat in decursul istoriei ca, daca n-aveau un Coanda, saracii inca se plimbau cu vaporul peste Ocean.

Puteti sa ne spuneti numele unui roman putin cunoscut cu care sa ne putem mandri?

Parhon.

Care este cel mai important eveniment din istoria Romaniei?

Eu cred ca Unirea Principatelor a fost cel mai important eveniment, cand s-a format istoric Romania, de unde a plecat. Noi eram provincii pana atunci impartite, a incercat Mihai Viteazu, a incercat multa lume sa faca lucruri frumoase, oameni care au platit cu viata si trebuie sa ii apreciem si sa-i stimam pe tema asta.

Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Preşedintele AUR, George Simion, a propus, la Conferinţei Internaţionale „Make Europe Great Again” care a avut loc, sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, ca toate partidele...
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
Preşedintele AUR, George Simion, a declarat sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, la Conferinţa Internaţionale „Make Europe Great Again”, că zilele trecute, premierul Marcel...
#Silviu Prigoana roman, #Prigoana mandru Romania , #stiri Silviu Prigoana