Silviu Bian, arestat pentru 29 de zile - Boc l-a demis de la sefia ANOFM (Video)

Duminica, 16 Octombrie 2011, ora 20:14
6333 citiri
Silviu Bian, arestat pentru 29 de zile - Boc l-a demis de la sefia ANOFM (Video)

Secretarul de stat Silviu Bian a primit duminica seara un mandat de arestare preventiva pentru 29 de zile. El fusese retinut, sambata noapte, dupa ce a fost prins in flagrant in timp ce lua mita.

Premierul Emil Boc l-a demis pe Bian din functia de secretar de stat, presedinte al Agentiei Nationale pentru Ocuparea Fortei de Munca, a declarat, pentru Ziare.com, Ioana Muntean, purtatorul de cuvant al Guvernului, la scurt timp dupa anuntarea deciziei magistratilor.

De la locuinta secretarului de stat Silviu Bian din Capitala anchetatorii DNA au ridicat duminica 1.300 de euro si doua agende, a anuntat avocatul sau, Cristian Ene.

Anchetatorii DNA au ridicat bani si doua agende de la locuinta lui Silviu Bian

Fostul sef al ANOFM, acuzat de luare de mita in forma continuata, a primit de la subalterni, in 17 septembrie, 22.000 de euro si 19.000 de lei, iar alti 82.000 de euro i-au parvenit sambata, 15 octombrie, cand a fost prins in flagrant.

Silviu Bian, retinut pentru 24 de ore - a primit mita de la angajatii ANOFM

Banii ar fi fost ceruti de Bian pentru ca sa vireze 25% din costul proiectelor finantate din fonduri europene, destinate dezvoltarii resurselor umane, in vederea bunei derulari a activitatii in cadrul proiectelor.

Potrivit declaratiei sale de avere, Silviu Bian detine patru terenuri, patru locuinte, doua autoturisme si un tractor. Salariul lui la ANOFM era de 4.500 de lei pe luna.

Afara de la ANOFM, dar nu si din PDL

Bian, care este vicepresedinte al PDL Alba, a condus ANOFM din 2009 pana in prezent. El a mai ocupat aceeasi functie intre 2005 si 2007.

Ministrul Muncii, Sulfina Barbu, a anuntat ca Bian va fi revocat din functie, precizand ca in institutia pe care ea o conduce nu pot fi tolerate acte de coruptie.

Europarlamentarul Cristian Preda a comentat, insa, ca nu acelasi lucru se va intampla si in cazul suspedarii sale din PDL. Si asta pentru ca organizatia condusa de Bian este aservita interesului unor "insi vicleni, care au pervertit sensul prezumtiei de nevinovatie".

Cristian Preda: Bian nu va fi exclus, pentru ca organizatia este aservita unor insi vicleni

"Pentru orice persoana normal constituita, secretarul de stat surprins luand mita ar trebui suspendat din PDL", scrie Cristian Preda pe blogul sau. "Nu se intampla asa pentru ca nici statutul nu o ingaduie, nici organizatia din care provine nu e dispusa sa actioneze cu promptitudine", continua el.

"Aceasta nefericita combinatie le ingaduie adversarilor sa acuze PDL ca intreg de coruptie. Conform regulii interne, suspendarea va veni in cel mai bun caz mai tarziu, la o eventuala trimitere in judecata. In acel moment, publicul va fi uitat pana si numele coruptului", scria europarlamentarul inainte ca Bian sa primeasca mandatul de arestare de 29 de zile.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#Silviu Bian arestat, #sef ANOFM arestat, #mandat arestare Silviu Bian , #arest