Un europarlamentar spune ce ar fi meritat romanii sa primeasca la negocierile cu Marea Britanie

Sambata, 20 Februarie 2016, ora 16:25 4513 citiri
Foto: Facebook/Siegfried Muresan

Europarlamentarul roman Siegfried Muresan ar fi solicitat Marii Britanii ca muncitorii romani sa nu fie vizati de reducerea ajutoarelor sociale timp de sapte ani, cat au avut restrictii pe piata muncii in aceasta tara.

Muresan scrie pe Facebook ce ar fi solicitat el daca negocia in numele Romaniei cu premierul britanic David Cameron.

"Daca eu as fi negociat cu David Cameron in numele Romaniei, i-as fi spus foarte clar: nu accept reduceri de ajutoare sociale pentru muncitorii romani timp de 7 ani, de vreme ce muncitorii romani au avut deja 7 ani restrictie pe piata fortei de munca din Marea Britanie (2007-2014). La muncitorii din tarile care au aderat in 2004 (Polonia, Ungaria, Cehia etc) Marea Britanie nu a aplicat asemenea restrictii, deci e de inteles daca vrea sa le aplice acum; insa nu e corect ca romanii sa fie restrictionati de doua ori", scrie europarlamentarul roman.

Acesta incheie spunand ca, in afara de acest punct al negocierilor, se bucura ca Marea Britanie va ramane in UE. "In rest, e bine ca s-a ajuns la un acord pentru ramanerea Marii Britanii in UE. Am spus mereu ca ramanerea Marii Britanii in UE este esentiala", mai scrie acesta.

Brexit:Ce a vrut si ce a obtinut David Cameron prin acordul cu UE

Cei 28 de lideri ai Uniunii Europene au ajuns vineri la un acord asupra unui compromis care innoieste pactul Marii Britanii cu Europa, un acord pe care premierul David Cameron il considera suficient pentru a recomanda ramanerea tarii sale in Uniune. Printre altele, Marea Britanie a obtinut dreptul sa reduca ajutoarele sociale pentru nou-veniti.

A.I.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Comentarii
Poza MosGerila
MosGerila
rank 5
Poza IOAN 3
IOAN 3
rank 5
Emigranti nostri erau in generaol TIGANI, cersetori si hotii de tot