Siegfried Muresan, replica pentru Dancila: Rau face prim-ministrul cu un consilier condamnat la inchisoare

Vineri, 16 Februarie 2018, ora 15:04
6451 citiri
Siegfried Muresan, replica pentru Dancila: Rau face prim-ministrul cu un consilier condamnat la inchisoare
Foto: Arhiva Facbeook/ Siegfried Muresan

Europarlamentarul Siegfried Muresan ii raspunde Vioricai Dancila, in contextul scandalului declansat de o declaratie a premierului, conform careia "cei care dezinformeaza UE, in ciuda faptului ca stiu adevarul, sunt autisti".

"Prim-ministrul Viorica Dancila a afirmat, ieri, ca europarlamentarii care nu apara pozitia PSD si spun adevarul despre incercarile de a slabi justitia fac rau Romaniei si dezinformeaza. Complet gresit. Rau face Romaniei un sef de guvern care tine drept consilier pe probleme economice un infractor dovedit, condamnat la 8 ani de inchisoare pentru coruptie", sustine deputatul european intr-un comunicat remis vineri Ziare.com.

El face referire la Darius Valcov, actual consilier in aparatul de lucru al prim-ministrului, care a fost gasit vinovat pentru 3 infractiuni de coruptie si condamnat la 8 ani de inchisoare de Inalta Curte.

Probele care i-au adus lui Valcov condamnarea de 8 ani de inchisoare pentru spaga

"Romanii care vor dreptate, o tara bine guvernata si spun adevarul fac cinste Romaniei in Europa. Iar Uniunea Europeana a inteles discrepanta majora intre ceea ce vor oamenii si ceea ce vor PSD si ALDE. Oamenii vor justitie, o lege egala pentru toti, stat de drept, valori europene, o tara in care cei care fura sa fie pedepsiti pe masura, iar PSD si ALDE, dupa cum au dovedit de cand se afla la guvernare, vor slabirea institutiilor statului si o justitie sub propriul lor control pentru a-si apara coruptii", a precizat Muresan.

Europarlamentarul afirma ca ideea premierului ca romanii care vor justitie independenta fac rau tarii este gresita, iar politicienii isi doresc ca romanii sa nu se opuna.

"Teza doamnei Dancila potrivit careia romanii care vor valori europene si justitie independenta fac rau tarii si ca politicienii care ne cer sa fim linistiti vor binele tarii este complet gresita. Cand politicienii ne cer sa fim linistiti inseamna, de fapt, sa faca ce vor ei si noi sa nu vorbim, sa nu ne opunem", a conchis Siegfried Muresan.

Declaratia deputatului european vine in contextul in care premierul Dancila a declarat, joi seara, ca "cei care dezinformeaza UE, in ciuda faptului ca stiu adevarul, sunt autisti".

Declaratia a starnit un val de reactii negative, iar asociatia Autism Romania i-a solicitat premierului sa ceara scuze public fata de persoanele care sufera de autism si familiie lor.

Ulterior, prim-ministrul Romaniei a cerut scuze public, prin intermediul unui comunicat de presa transmis de Guvern, insa a fost invitata sa dea explicatii la Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD) marti, 20 februarie.

A.D.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#Siegfried Muresan scandal Dancila autism, #Siegfried Muresan replica premier Dancila, #scandala Dancila autism replica Muresan , #stiri Siegfried Muresan