Siegfried Muresan, despre Melescanu si rapoartele MCV: Ori nu stie, ori dezinformeaza grosolan

Joi, 14 Februarie 2019, ora 12:56 4434 citiri
Foto: Facebook / Siegfried Muresan

"Sa spui ca rapoartele MCV sunt facute din informatii luate din presa este o minciuna gogonata", subliniaza europarlamentarul PNL Siegfried Muresan, in replica la afirmatiile facute de ministrul de Externe Teodor Melescanu, pe care il acuza ca "ori nu stie, ori dezinformeaza grosolan" cand vorbeste pe acest subiect.

Reactia vine dupa ce Teodor Melescanu a acuzat Comisia Europeana ca isi culege informatiile "doar din presa" atunci cand intocmeste rapoartele MCV, trecand cu vederea faptul ca o mare parte a presei de la Bucuresti este patronata de sustinatori ai majoritatii guvernamentale PSD-ALDE.

Vezi lista institutiilor cu reprezentantii carora s-a intalnit la Bucuresti delegatia MCV in 2018, lista pe care se afla, printre altele: Ministerul Justitiei, ICCJ, CSM, Parchetul General, Camera Deputatilor, Ministerul de Interne, Ministerul de Externe si Ministerul de Finante.

In replica, Siegfried Muresan ii explica in detaliu, pe Facebook, ministrului de Externe "cum se realizeaza rapoartele MCV" si de unde se poate informa:

" 1. Fiecare raport publicat de comisie este insotit de un document tehnic care detaliaza metodologia raportului. Aceste documente tehnice sunt publice si le poate consulta inclusiv ministrul Melescanu (link AICI).

2. In aceste documente este precizat ca, pentru elaborarea Raportului MCV, au existat informari cu reprezentanti ai Parlamentului Romaniei, Curtii Constitutionale a Romaniei, DNA, reprezentanti ai societatii civile s.a.m.d.

3. Documentul tehnic ce insoteste Raportul MCV din noiembrie 2018 precizeaza urmatoarele: 'Au avut loc reuniuni cu reprezentanti ai Ministerului Justitiei, ai Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF), ai Ministerului Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice (MDRAP), ai Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ), ai Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), cu Procurorul general, cu reprezentanti ai Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), ai Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT), ai Inspectiei Judiciare, ai Agentiei Nationale de Integritate (ANI), cu membri ai Camerei Deputatilor, cu membri ai Senatului, cu reprezentanti ai Curtii Constitutionale, precum si cu organizatii neguvernamentale care isi desfasoara activitatea in domeniul proiectelor privind reforma sistemului judiciar si combaterea coruptiei si cu asociatii ale judecatorilor si procurorilor'.

4. In plus, la reprezentanta Comisiei Europene in Romania exista un expert responsabil cu rapoartele MCV".

"Asadar, sa spui ca rapoartele MCV sunt facute din informatii luate din presa este o minciuna gogonata. De fapt, domnul Melescanu ar vrea ca aceste rapoarte sa fie facute doar dupa consultarea Guvernului care spune ca totul e bine si frumos", comenteaza ironic europarlamentarul liberal.

Citeste mai multe despre:

C.B.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News