Siegfried Muresan cere UE sa cheltuiasca 2 miliarde de euro pentru apararea statului de drept

Vineri, 19 Octombrie 2018, ora 11:37 3258 citiri
Foto: Facebook / Siegfried Muresan

Europarlamentarul PNL Siegfried Muresan a depus saptamana aceasta un amendament la Bugetul multianual al Uniunii Europene post-2020 in care solicita doua miliarde de euro pentru proiecte si actiuni privind consolidarea si apararea statului de drept in Uniunea Europeana (UE).

"Vedem cum atat in Romania, cat si in alte state membre ale Uniunii Europene, valorile fundamentale ale Uniunii Europene, precum democratia, statul de drept si independenta justitiei, sunt atacate constant. Asistam la campanii de dezinformare, stiri false si chiar declaratii antieuropene ale politicienilor populisti. De multe ori, aceste atacuri vin din afara Uniunii Europene, de la adversarii democratiei europene.

De aceea, prin acest program, vrem sa aparam valorile Uniunii si sa dotam cetatenii si societatea civila cu instrumentele necesare de a se apara de aceste atacuri. Am cerut cresterea bugetului pentru acest program al Uniunii Europene, de la 565 de milioane de euro, la 2 miliarde de euro, tocmai pentru a ne asigura ca, in cei 7 ani ai exercitiului bugetar, vor exista suficiente fonduri pentru a derula programe in cele 27 de state membre ale Uniunii Europene", sustine deputatul european Siegfried Muresan, conform unui comunicat remis vineri Ziare.com.

Amendamentul se refera la bugetul alocat Programului pentru Drepturi si Valori al Uniunii Europene, care va putea finanta, printre altele, "campanii de informare si comunicare, activitati de formare, schimb de bune practici si monitorizare analitica".

"Sunt eligibile toate entitatile juridice din statele membre, adica atat institutiile guvernamentale, cat si organizatiile non-guvernamentale, institutiile mass-media etc.", se mai arata in comunicatul citat.

Amendamentul deputatului european Siegfried Muresan urmeaza a fi votat in Comisia pentru bugete si, ulterior, in plenul Parlamentului European. Daca va trece de votul din Parlament, propunerea lui Siegfried Muresan se va regasi in mandatul Parlamentului European privind negocierile finale cu Consiliul UE asupra Cadrului Financiar Multianual al Uniunii Europene 2021 - 2027.

C.B.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Comentarii
MacGigi
rank 5
Iata o buna propunere! De aceea se si numesc "fonduri de coeziune".