PSD isi face propaganda cu o reusita internationala, despre care Siegfried Muresan spune ca, de fapt, e un esec

Vineri, 15 Septembrie 2017, ora 13:32
6126 citiri
PSD isi face propaganda cu o reusita internationala, despre care Siegfried Muresan spune ca, de fapt, e un esec
Foto: Arhiva Ziare.com

Europarlamentarul PMP Siegfried Muresan sustine ca PSD isi face propaganda cu anuntul ca tara noastra a obtinut un loc de membru in Consiliul Organizatiei Mondiale a Turismului, din moment ce Romania a avut functia de presedinte in 2013 si de prim-vicepresedinte in 2012.

"Propaganda PSD: Ministerul Turismului se lauda ca Romania a obtinut un loc de membru in Consiliul OMT, desi in 2012 am detinut functia de prim-vicepresedinte, iar in 2013, pe cea de presedinte.

Ministerul Turismului a publicat zilele acestea un comunicat de presa care ar lua nota maxima la orice scoala internationala de propaganda, de la Moscova, pana la Phenian.

Comunicatul ne prezinta, ca pe o reusita personala a ministrului Turismului, Mircea-Titus Dobre, ca Romania are 'sansa extraordinara de a lua parte la toate deciziile OMT-ului (Organizatia Mondiala a Turismului - n.m.) ' pentru ca am obtinut un loc in Consiliul Executiv al OMT.

Ce omite sa ne spuna Ministerul Turismului in acest comunicat de presa auto-propagandistic este ca Romania mai degraba decade din statutul pe care l-a avut in ultimii ani in cadrul acestei organizatii mondiale. Acum a obtinut doar unul dintre cele 33 de locuri din Consiliul Executiv al OMT", scrie pe Facebook Siegfried Muresan.

Acesta considera ca acest exemplu reprezinta "o evidenta incercare de a ascunde adevarul si de a prezenta drept o mare reusita un esec al actualului Guvern in negocierile privind sustinerea tarii noastre in structurile de conducere ale acestui organism".

"Avem, totodata, si vadita intentie a ministrului Mircea-Titus Dobre de a folosi institutia pe care o conduce ca pe un instrument de promovare a propriei imagini ca si cand ar fi un canal de propaganda proprietate personala, si nu o inalta institutie publica a statului roman.

(...) Ne laudam ce eforturi au facut Ministerul Turismului si Ministerul Afacerilor Externe din Romania ca sa obtinem 'mai mult de jumatate din numarul de voturi exprimate' pentru ca, apoi, sa dam exemple de tari care au luat mai multe voturi decat noi!", adauga Siegfried Muresan.

Europarlamentarul noteaza ca un ministru competent al Turismului ar trebui sa se ocupe de promovarea turismului romanesc si "sa lase propaganda personala la o parte", dar si "sa explice ce anume face institutia pe care o conduce pentru a opri declinul turismului romanesc".

"Ce trebuie sa inteleaga ministrul Dobre este ca industria turismului nu se dezvolta prin auto-propaganda, ci prin promovare si dezvoltare integrata, in care accentul este pus pe investitii in infrastructura de transport si in cea turistica, pe sustinerea operatorilor privati si prin campanii de promovare inteligente.

Investitorii din domeniul turismului au nevoie de un cadru predictibil si avantajos pentru a-si dezvolta afacerile si nu de heriupismul acesta fiscal si economic pe care-l practica Guvernul PSD - ALDE de la preluarea puterii si care va pune Romania si turismul romanesc din nou pe marginea unei prapastii in cazul unui noi crize economice", mai spune Siegfried Muresan.

F.N.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Premierul Marcel Ciolacu şi şase miniştri se află, începând de marţi, în vizită de lucru în Qatar, dezvoltarea în România a unor proiecte de investiţii în valoare de 15 miliarde de...
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Partidele politice, alianţele, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale şi candidaţii independenţi vor putea, începând de marţi până pe 30 aprilie, ora 23.59,...
#Siegfried Muresan PSD propaganda turism, #Romania propaganda Ministerul Turismului , #europarlamentar