Parlamentul European a votat un raport care aduce 8 milioane de euro in Romania, despagubiri pentru inundatii

Miercuri, 18 Septembrie 2019, ora 14:51 3841 citiri
Foto: Arhiva Facebook/ Siegfried Muresan

Eurodeputatul PNL Siegfried Muresan a anuntat, miercuri, ca Parlamentul European a votat raportul sau care da despagubiri de 8,19 milioane de euro romanilor, pentru inundatiile din vara anului 2018.

Raportul a fost aprobat cu 645 voturi pentru, 18 impotriva si 30 abtineri, potrivit unui comunicat de presa remis miercuri Ziare.com.

"Ajutorul provine din Fondul de Solidaritate al Uniunii Europene (FSUE) care a fost creat special pentru a sprijini statele membre si cele candidate afectate de catastrofe naturale majore", potrivit sursei citate.

"Am solicitat alocarea acestor bani inca din prima sedinta ordinara a Comisiei pentru Bugete din noua legislatura, fiindca am vrut ca raportul meu sa fie adoptat de urgenta, astfel incat banii sa ajunga cat mai repede in tara.

Prin acest vot, transmitem un semnal clar ca, indiferent de situatie, Uniunea Europeana are la dispozitie instrumente pentru a sprijini statele membre in urma dezastrelor naturale care duc la pagube majore pentru oameni", a declarat Siegfried Muresan, miercuri, dupa votul din plen, citat in comunicat.

Acesti bani vor acoperi partial cheltuielile cu operatiunile de urgenta realizate de autoritati pentru reconstructia digurilor si a infrastructurii de transport.

In total, eurodeputatii au aprobat suma de 293.551.794 de euro din Fondul de Solidaritate al UE in urma fenomenelor meteorologice extreme din Austria, Italia si Romania din 2018.

Pe langa cei 8,19 milioane de euro care vor ajunge in Romania, 277,2 milioane de euro merg in Italia, ca ajutor in urma a ploilor abundente, vanturilor puternice, inundatiilor si alunecarilor de teren din toamna anului 2018 si 8,1 milioane de euro sunt pentru Austria, urmare a acelorasi fenomene meteorologice. Ajutorul a fost aprobat cu 645 voturi pentru, 18 impotriva si 30 abtineri, conform unui comunicat de presa remis Ziare.com.

A.D.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Scrie pe Ziare.Com