Parlamentul European a aprobat raportul Muresan privind prioritatile politice pe bugetul UE

Miercuri, 15 Martie 2017, ora 18:21
2158 citiri
Parlamentul European a aprobat raportul Muresan privind prioritatile politice pe bugetul UE
Foto: Facebook/Siegfried Muresan

Plenul Parlamentului European a adoptat, miercuri, rezolutia privind prioritatile politice ale PE pentru bugetul anual al UE pe 2018.

Rezolutia a fost aprobata de eurodeputati cu 445 de voturi "pentru", 134 voturi "impotriva" si 101 abtineri.

Marti seara, proiectul de rezolutie referitoare la prioritatile Legislativului european privind bugetul UE pe anul viitor a fost dezbatut in plenul PE, dupa prezentarea documentului de catre negociatorul-sef al Parlamentului European pentru bugetul anual al UE pe 2018, europarlamentarul Siegfried Muresan.

Acesta a sustinut in cadrul dezbaterii ca prioritati politice ale bugetului Uniunii pe anul viitor cresterea economica, crearea locurilor de munca si asigurarea securitatii la nivel european. Negociatorul-sef al PE pe bugetul UE pe 2018 a explicat ca pentru atingerea obiectivelor legate de crestere economica si crearea de locuri de munca este nevoie ca UE sa investeasca mai mult in "infrastructura, inovatie, cercetare".

"Sa sustinem mai mult IMM-urile, sa investim mai mult in activitatea antreprenoriala de inalta calitate. Proiecte ca (...) Orizont 2020, COSME, Erasmus (...) trebuie sa fie in bugetul UE pentru anul viitor, pentru ca trebuie ca economia UE sa devina mai competitiva, mai credibila si in ochii investitorilor. In felul acesta vom asigura crestere economica si asigurarea locurilor de munca", a declarat Muresan.

Referindu-se la domeniul securitatii, raportorul principal al PE pe bugetul UE pentru 2018 a subliniat ca acesta trebuie abordat atat in planul intern al Uniunii, cat si extern.

El a spus ca in planul securitatii interne activitatea agentiilor europene cu responsabilitati in domeniu trebuie consolidata, mentionand FRONTEX, EASO, EUROPOL, EUROJUST. Tot in privinta securitatii interne, el a punctat necesitatea existentei unor "proiecte pilot de aparare care au fost lansate anterior de catre Comisie".

"As dori sa fim, din acest punct de vedere, solidari si in ce priveste vecinatatea estica a UE, pentru ca exista tari care au semnat acordul de asociere, Ucraina, Georgia si Republica Moldova. Ele, in clipa de fata, sunt supuse unei politici mai agresive din partea Federatiei Ruse. Noi trebuie sa consolidam independenta justitiei, statul de drept, sa contracaram spalarea de bani in aceste state vecine.

Dupa aceea sa ne concentram si pe vecinatatea din sud, nordul Africii, statele din Orientul Mijlociu. Si, de aici vine spre noi un flux migrator. Trebuie ca UE sa-i sustina pe refugiati in tarile de origine", a declarat Muresan.

El a vorbit in prezentarea sa si despre alte prevederi financiare ale bugetului UE pe 2018, subliniind necesitatea consolidarii programului Erasmus si implementarea proiectului "Interail".

Citeste si Bugetul UE 2018: Cum folosim cei 160 de miliarde de euro pentru siguranta si joburi

Deputatul USR Daniel Blaga, candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria Târgovişte
Deputatul USR Daniel Blaga, candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria Târgovişte
Deputatul USR Daniel Blaga a fost desemnat candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria municipiului Târgovişte. Daniel Blaga are 44 de ani, a absolvit Facultatea de Matematică în...
Presiuni de la șeful PNL Iași către Ciolacu să-l retragă pe Bogdan Cojocaru din funcția de prefect: ”Un scenariu aproape hilar”
Presiuni de la șeful PNL Iași către Ciolacu să-l retragă pe Bogdan Cojocaru din funcția de prefect: ”Un scenariu aproape hilar”
Liderul PNL Iaşi Alexandru Muraru îi cere premierului Marcel Ciolacu să îl retragă pe Bogdan Cojocaru, lider PSD Iaşi, din funcţia de prefect al judeţului Iaşi, motivând că acesta...
#raport Muresan aprobat PE, #raport Muresan prioritati PE buget 2018, #raport Muresan buget 2018 Parlament European , #europarlamentar