Drum de milioane de euro catre o cetate antica, surpat dupa 3 luni - un europarlamentar cere ancheta DNA

Joi, 11 August 2016, ora 12:55 4911 citiri
Foto: Facebook/Bianca Morus

Europarlamentarul PMP Siegfried Muresan cere DNA si Oficiului pentru Lupta Anti-Frauda (OLAF) sa ancheteze felul in care s-a facut modernizarea drumului catre Sarmizegetusa Regia.

Potrivit eurodeputatului, drumul a fost inaugurat in luna mai, modernizarea sa costand peste 4 milioane de euro (18,2 milioane de lei).

Intr-un comunicat remis Ziare.com, acesta arata ca, dupa finalizarea lucrarilor, presa locala a semnalat nereguli in modernizarea drumului: "pe ultimii 4 kilometri acesta este prea ingust pentru a permite circulatia autoturismelor pe ambele sensuri, nu exista parapete de protectie in zonele cu risc de prabusire, iar locurile de parcare sunt astfel delimitate incat nu pot fi parcate in spatiul alocat nici macar masinile de dimensiuni medii".

De asemenea, ploile de la sfarsitul saptamanii trecute au provocat surparea drumului in mai multe locuri, ceea ce a dus la inchiderea completa a acestuia, asa cum a relatat Ziare.com luni.

"Cand dispretul politicienilor intalneste iresponsablitatea administrativa si incompetenta firmelor angajate pe bani publici se ajunge la situatia de astazi a drumului spre Sarmizegetusa Regia: un drum, oricum cu probleme majore de constructie, care a fost inaugurat in urma cu trei luni si pentru care s-au platit 18,2 milioane de lei din banii nostri, este maturat de prima ploaie.

(...) Trebuie sa intelegem ca la Consiliul Judetean Hunedoara exista oameni platiti din bani publici, fie ca vorbim despre cei care asigura conducerea politica, fie ca vorbim despre inginerii specialisti, care sunt cu totii responsabili de modul in care sunt administrati banii publici.

Odata cu functia si beneficiile ei vine si responsabilitatea. Or, si in acest caz, ca si in multe altele, acesti oameni dovedesc iresponsabilitate si dispret fata de banii pe care noi si ceilalti cetateni europeni ii platim ca taxe in fiecare zi pe care o muncim.

De aceea cred ca toti cei care au semnat procesul-verbal de receptie a drumului spre Sarmizegetusa Regia, din partea autoritatilor, dar si a constructorului, trebuie sa raspunda in fata legii si a cetatenilor pentru aceasta situatie. Cer interventia de indata a procurorilor DNA si a agentilor OLAF pentru anchetarea modului in care s-a facut contractarea si receptia acestui drum", sustine Muresan.

La sfarsitul lunii mai, in campania pentru locale, se anunta cu fast deschiderea respectivului drum de 19 kilometri, care porneste din localitatea hunedoareana Costesti si ajunge pana la aproape un kilometru de intrarea in cetatea dacica.

F.N.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Comentarii
Poza MacGigi
MacGigi
rank 5
Eu cred ca a trecut Ponta cu tanacopu' !