4 soluții practice pentru a încălzi baia în timpul iernii

Advertorial
Vineri, 17 Decembrie 2021, ora 13:06
25322 citiri
4 soluții practice pentru a încălzi baia în timpul iernii
Sursă foto: pexels.com

O încăpere unică și indispensabilă pentru fiecare casă, baia se numără printre cele mai des vizitate camere ale unei locuințe. Conform unui studiu publicat pe site-ul DailyInfoGraphic, atât bărbații, cât și femeile petrec, în medie, peste doi ani din viață în interiorul băii, făcând o mulțime de activități interactive (citit, cântat, conversații la telefon), pe lângă cele de bază.

Astfel, crearea unui spațiu confortabil, plăcut și călduros în baie reprezintă o prioritate, în ceea ce privește organizarea căminului, mai ales în lunile friguroase. Fiind deja un loc dominat de elemente dure în ceea ce privește decorul, precum gresie, faianță, marmură sau piatră, soluțiile de încălzire trebuie alese cu grijă, pentru a elimina complet senzația de răceală accentuată.

Poți obține un climat favorabil în baie, chiar și iarna, cu ajutorul următoarelor sugestii ușor de pus în practică.

Decorarea podelei

O variantă spre care te poți orienta oricând este alegerea unor covorase baie antiderapante, care oferă o protecție sporită împotriva frigului resimțit la picioare. Materialul calitativ din care sunt fabricate denotă o bună rezistență în timp, chiar dacă adună o cantitate generoasă de apă cu ocazia fiecărui duș. Pe lângă faptul că sunt impermeabile, covorașele antiderapante vor înfrumuseța baia prin intermediul ilustrațiilor de pe suprafața lor.

Alături de aceste aspecte, pe lista avantajelor regăsim:

Își păstrează aspectul neschimbat pentru o lungă perioadă;

Seturile compuse din mai multe covorașe se pot poziționa în mai multe colțuri ale camerei;

Reduc riscul alunecărilor accidentale.

Suport pentru încălzirea prosoapelor

O alegere comună în majoritatea băilor, caloriferele de tip portprosop ajută la optimizarea spațiului datorită designului compact și ergonomic. Din acest motiv, se pot integra, cu ușurință, chiar și în băile de mici dimensiuni.

Confecționate pentru a îndeplini atât un rol funcțional, cât și estetic, caloriferele portprosop se pot racorda la sistemul centralizat de încălzire, astfel încât au capacitatea să ofere o temperatură plăcută într-un timp redus. În plus, poți usca atât prosoapele, cât și hainele umede.

Sistemul de încălzire prin pardoseală

Principiul care stă la baza acestui sistem complex este relativ simplu: sub nivelul podelei se montează o rețea de conducte speciale cu apă caldă, care se racordează la o sursă de căldură aleasă de proprietar - centrală pe gaze sau centrale termice pe combustibili. În acest mod, plăcile de gresie nu vor mai fi reci. Din contră, confortul termic va crește semnificativ, deoarece temperatura ridicată se distribuie uniform, economisind energie electrică.

Încălzire prin intermediul aerotermei

Diferită față de un radiator clasic, aeroterma generează căldură în toată camera, deoarece funcționează pe bază de convecție forțată. În plus, în mecanismul de funcționare al unei aeroterme sunt incluse câteva ventilatoare care stimulează circulația aerului cald, fiind îndreptat în toată baia. Desigur, în funcție de necesitățile personale, există câteva tipuri de aeroterme, precum:

  1. Aeroterme cu apă caldă - ideale pentru centrale pe gaz sau lemne;
  2. Aeroterme electrice - se conectează la o sursă sigură de energie electrică;
  3. Aeroterme pe gaz.

Pe lângă aceste idei, ai ocazia să instalezi inclusiv becuri cu încălzire. Desigur, nu oferă o capacitate generoasă de căldură, dar contribuie la obținerea unui climat plăcut și relaxant în fiecare clipă.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#covorase antiderapande, #incalzire baie, #caldura iarna , #stiri shopping