Produsele de birotica si papetarie esentiale pentru birou

Advertorial
Luni, 28 Septembrie 2020, ora 19:41
26553 citiri
Produsele de birotica si papetarie esentiale pentru birou

Activitatea firmelor tine si de utilizarea produselor de birotica si papetarie intr-un numar mai mic sau mai mare in functie de specificul fiecarui domeniu de activitate, iar acestea sunt intrebuintate pentru buna desfasurare a sarcinilor zilnice, atat la biroul traditional cat si la cel de acasa.

Articolele cel mai des folosite sunt reprezentate de partea ce include hartia pentru copiatoare sau imprimante, plicurile ce au diverse intrebuintari si se pot gasi in diverse formate, etichete autocolante, instrumente de scris si corectura, ce poarta denumirea generica de papetarie, iar produsele precum aparatele de laminare, de indosariere, distrugatoarele de documente, calculatoarele de birou si consumabilele pentru acestea sunt incadrate la categoria birotica.

Cele mai cautate produse de organizare si arhivare pentru mentinerea unui spatiu de lucru ordonat si eficient sunt formate din bibliorafturi, caiete mecanice, filele de protectie si dosarele din plastic sau carton.

Bibliorafturile se claseaza in doua categorii, cele plastefiate, ce prezinta o folie de polipropilena la exterior, pot avea o varietate foarte mare de culori si cele marmorate, confectionate din carton presat si in unele cazuri usor prezentand o suprafata cerata pentru o mai buna pastrare in decursul timpului. Acestea se gasesc in orice magazin ce comercializeaza produse de birotica si papetarie online in doua dimensiuni, de 5 cm si 7 cm, iar formatul lor poate sa difere, pentru documente de tip A5, A4 sau chiar si A3.

Filele de protectie se utilizeaza pentru indosarierea actelor in dosare, acestea au pe margine 11 perforatii ce faciliteaza prinderea in orice tip de biblioraft, dosar sau alte produse conexe. Se pot achizitiona in diverse grosimi, cele mai indicate sunt produsele ce prezinta o grosime de minim 30 microni, documentele pot intra usor, iar facturile, avizele, sau alte acte importante sunt protejate in timp impotriva degradarii sau a intemperiilor in cazul in care sunt pastrate in mediu extern.

Hartia pentru copiator este unul din cele mai consumate produse in orice birou, aceasta se foloseste in cantitati mai mici sau mai mari in functie de domeniul firmelor si ajuta la printarea facturilor sau a altor documente importante pe format fizic. Se comercializeaza in general la topuri de 500 coli, iar gramajul acestora difera intre 70 si 80 grame, iar compatibilitatea este pentru majoritatea imprimantelor laser si cele cu jet de cerneala.

Pe langa produsele prezentate mai sus instrumentele de scris si corectura reprezinta o categorie importanta pentru fiecare birou, acestea te ajuta la semnarea contractelor, facturilor, avizelor de expeditie, la scrierea comenzilor. Pentru oferirea unui cadou mai special unei persoane dragi sau colegilor de servici in portofoliul firmelor ce comercializeaza produse de birotica si papetarie se pot gasi seturi de pix si stilou majoritatea acestora ambalate in cutii prezentabile din carton sau lemn, iar stilourile pot avea penite deosebite suflate cu aur de 14k, 18k sau 24k in functie de calitatea si pretul acestora.

Ce aparate de birotica sunt necesare pentru lucrul la birou?

Laminatoarele sunt o necesitate pentru orice firma, acestea ajuta la laminarea documentelor sau a insemnelor importante, crearea de legitimatii pentru colegii de servici, dar se poate folosi si pentru scoala sau gradinita. Procesul de laminare la cald este unul foarte simplu, foaie de hartie este pusa in folie, iar aceasta trece prin rolele incalzite ale aparatului si ramane lipita pe ambele parti.

Aparatele din sectiunea de birotica si papetarie pot cuprinde diferite formate de hartie A4, A3 sau cele profesionale A2, cele mai mari sunt indicate deoarece implica si lucrul cu formatul mai mic, chiar daca pretul acestora este putin mai ridicat, in timp isi va arata rentabilitatea.

Acestea pot avea optiunea de setare a temperaturii de utilizare, iar grosimea documentelor atasate poate sa difere, iar pe fiecare aparat in parte este specificata grosimea maxima a documentelor in microni.

Distrugatoarele pentru documente se utilizeaza in special pentru protejarea informatiilor, cu care lucram si pentru distrugerea acestora in mod profesinist, fie ca este vorba de foile de hartie sau suporturi electronice precum CD-urile sau cardurile de acces, legitimatii, etc. Acestea se pot clasifica dupa numarul de coli pentru care este folosit, birourile cu un numar mediu de angajati pot utiliza dispozitive ce taie pana la 350 coli/zi, iar cele cu un numar mai mare pana la 2000 coli/zi.

Toate aparatele din ofertele de birotica si papetarie necesita un timp mai mic sau mai mare de racire, in functie de capacitatea de utilizare, media acestuia este intre 5 minute pana la 60 minute, depinzand foarte mult de calitatea acestora. Acestea sunt clasificare si pe niveluri de securitate, Nivelul 1 si 2 este pentru distrugerea documentelor interne, Nivelul 3 pentru documentele confidentiale, iar Nivelul 4 si 5 pentru documentele secrete.

Produsele prezentate se pot achizitiona foarte usor online, de la majoritatea magazinelor ce comercializeaza produsele de papetarie, rechizite scolare si accesorii de birou, majoritatea ajutand la buna desfasurare a activitatilor si sarcinilor zilnice.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#Birotica, #papetarie, #laser, #imprimante , #stiri shopping