Exista ceramica pe comanda?

Duminica, 07 Iunie 2020, ora 18:03
7569 citiri
Exista ceramica pe comanda?
Foto: Ceramical.ro

Odata cu diversificarea nevoilor de achizitie de obiecte ceramice precum si a noilor trenduri in materie de home decoration, am simtit nevoia sa iesim in intampinarea unei probleme pe cat de simple, pe atat de greu de rezolvat.

De unde ne procuram vase ceramice facute dupa chipul si asemanarea noastra, dupa dorintele si nevoile noastre, care sa se integreze in spatiul nostru vital sau sa fie potrivite pentru evenimente?

O optiune sunt olarii cu vechime, insa acolo modelele si culorile, designul are o anumita nota demna sa se incadreze in spatii rustice, in cabane de munte, in gospodarii. Nu inseamna ca nu le gasim oriunde altundeva, dar poate nu cu incadrarea cea mai fericita.

Ar mai fi variantele nenumarate din import, furnizorii din China, India, Spania si Italia fiind dintre cei mai numerosi. Paletarul e larg si numarul magazinelor online a crescut odata cu aceasta nisa.

Daca ne uitam pe piata locala, avem cativa actori care dezvolta produse interesante, fie ceramica la roata, fie portelan.

Am discutat subiectul umplerii locurilor goale cu artista Lidia Alina Nicolae, promotoare a brandului Ceramical si am vrut sa-i aflam pespectiva. Iata ce ne-a spus:

"Inca de la inceput am considerat ca doar o comunicare continua cu cititorii, prietenii si clientii nostri ne va aduce informatia de care avem nevoie pentru a putea produce obiecte ceramice moderne, in spiritul, designul si motivele pe care oamenii si le doresc in casele lor.

Oarecum sunt doua directii. Una este a artistului, a designerului de obiect, care se informeaza si incearca sa vina pe piata cu obiecte cvasi noi. De ce spun cvasi-noi? Pentru ca un ghiveci teoretic este si ramane un ghiveci.

Nu e atat de simplu insa, pentru ca de la dimensiuni la glazuri, la desenele si coloritul obiectului, la gaurirea sau texturarea acestuia, toate sunt optiuni care tin pe de o parte de nevoia unui obiect esentialmente utilitar iar pe de alta de incadrarea lui in spatiul vital al fiecarei familii.

Si iata cum, folosind acest exemplu, am ajuns la concluzia ca doar propunand forme si culori ramanem in primul sens al comunicarii.

Al doilea insa este feedbackul pe care il primim si care ajuta la dezvoltarea produselor noi, pe de o parte, si dezvoltarea noastra, ca brand, pe de alta.

Comunicarea continua mai aduce si alt avantaj. Acela ca, de la o zi la alta alegem si suntem alesi pentru proiecte variate de productie de vase personalizate. Uneori a fost vorba de crearea unor intregi seturi de vase pentru bucatarie si dining, menite sa se incadreze cu schimbarea pe de-a-ntregul a mobilierului si spatiului locativ.

Ceramica la roata da aceasta posibilitate, a liniilor perfecte, a variatiilor de forma si a unei ceramici durabile, care se preteaza la a fi achizionata ca set complet de farfurii, boluri de fructe, supa sau de salata, cani, pahare, carafe.

Personalizarea si apropierea de nevoile clientilor pare a fi o noua directie in ultima perioada. Incet, incet nu mai discutam exclusiv de ce pot oferi jucatorii industriali, tendinta de shop local isi pune amprenta si pe businessurile conexe sau complementare.

Exista producatori de lumanari parfumate sau firme de gardening si amenajari interioare, birouri de arhitectura si design interior care au nevoie de anumite tipologii de obiecte care nu pot fi gasite doar cautand prin oferta existenta.

Toti au nevoie de cineva care sa ii asculte si sa creeze pe gustul si pe dorinta lor. Corpurile de iluminat din ceramica sunt un alt exemplu de ceramica creata pe comanda, in functie de locatie si de designul existent.

Relatia cu fiecare dintre domeniile mentionate aici ne-a adus un plus si ne-a facut sa incercam sa ne plasam in zona lor de interes mai mult in fiecare zi, intelegand si unii si altii ca avem nevoie de apropiere umana si de produse create cu gust si dichis, specifice nevoilor de moment.

Inchid mentionand ceramica creata pentru cadouri, pentru anumite evenimente, cum ar fi marturiile pentru botez sau decoratiuni personalizate pe tematici pentru nunta, fie ele in forma vaselor pentru aranjamente florale, fie lumanarile in suport ceramic. Cu totii au gasit, in spiritul si nota generala a produselor pe care le oferim un interlocutor.

Ne bucuram si le multumim totodata pentru incredere si ii asteptam in continuare pe Ceramical.ro, cu ganduri bune, vase faine si idei de amenajare sau de well-being."

(Video: Ceramical - Imagini din atelier)

Cultul lumanarilor parfumate

Povestea artistului vizual care modeleaza ceramica de Silistea Snagovului

Ghivece pictate din ceramica pentru gradina de acasa

Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
USR anunţă că, miercuri, un membru USR a fost agresat în timp ce strângea semnături în zona Lujerului din Sectorul 6, Bucureşti. ”Ieri, un membru USR a fost agresat în timp ce...
REPER ar vrea candidați comuni cu Alianța Dreapta Unită, la Capitală: "Luăm cu toții decizia matură de a ne așeza cât mai repede la masă"
REPER ar vrea candidați comuni cu Alianța Dreapta Unită, la Capitală: "Luăm cu toții decizia matură de a ne așeza cât mai repede la masă"
REPER, partidul condus de fostul premier Dacian Cioloș, anunță că a trimis o invitație la dialog colegilor de la USR, PMP și Forța Dreptei, filialele din București, în vederea găsirii...
#ceramica comanda, #ceramica pictata, #ceramica moderna , #cadouri