Cum sa alegi tinuta corecta pentru un eveniment tip Cocktail

Marti, 27 Iunie 2017, ora 15:23
5548 citiri
Cum sa alegi tinuta corecta pentru un eveniment tip Cocktail

Invitatia la un eveniment la care Dress Code-ul recomanda tinuta Cocktail ne poate pune pe ganduri pe multi dintre noi, in special pe cei care nu sunt familiarizati cu astfel de ocazii.

Evident, fiecare doreste sa lase o cat mai buna impresie si se va stradui sa aleaga o vestimentatie in ton cu cerintele specificate in invitatie, va cere sfaturi de la prietenii care participa constant la asemenea evenimente sociale sau va cauta informatii si detaliile menite sa-i ajute sa ia cea mai buna decizie in acest sens. De aceea, in primul rand, trebuie inteles corect ce inseamna acest tip de eveniment.

Petrecerile tip cocktail au devenit in ultimii ani evenimente organizate in multe cazuri de catre conducerile companiilor mari, avand scopul de a-i ajuta pe proprii angajati sa interactioneze mai bine, sa se cunoasca spre binele desfasurarii mai eficiente a activitatilor profesionale, dar pot reprezenta si diverse aniversari, sarbatoriri ale unor momente importante, lansari, receptii.

Cele mai potrivite tinute vestimentare atat pentru barbati, cat si pentru femei atunci cand participa la astfel de evenimente sociale sunt cele semi-formale, usor relaxate si care permit o anumita libertate in ceea ce priveste alegerea imbracamintei.

In cazul in care nu suntem pasionati de moda si nu ne putem considera la zi cu tendintele si trendurile actuale, cel mai bine este sa tinem cont de un set de reguli clasice, care ne vor feri in a adopta tinute nepotrivite cu evenimentul la care participam.

Respectarea acestora si mentinerea astfel in niste tipare sigure ne va feri de o serie de greseli in tinuta vestimentara aleasa, ajutandu-ne astfel sa ne pastram buna-dispozitie si relaxarea in timpul petrecerii, fara a ne mai face griji ca am putea atrage atentia celorlalti invitati la eveniment intr-un mod mai putin placut.

De aceea, vom tine cont de contextul petrecerii, scopul acesteia, cine sunt organizatorii, ora la care incepe, sezonul in care ne aflam, precum si locul in care are loc evenimentul.

Pentru femei, exista mai multe variante pentru o tinuta corecta de cocktail, deci se poate opta si pentru alte tinute in afara clasicelor rochii de seara.

Este adevarat, binecunoscuta rochie neagra va reprezenta intotdeauna o optiune care le poate scoate pe femei din orice impas, dar se poate obtine o vestimentatoie potrivita si cu fuste clos, creion, medii, cu top-uri elegante, dar si pantaloni din materiale fine, cu un blazer elegant, alaturi de o pereche de pantofi cu toc.

Poseta trebuie sa fie de dimensiuni mici, de mana, tip plic, clutch. Pentru barbati, tinuta cocktail este una semi-formala, relaxata, fara impuneri rigide. Dar si in cazul barbatilor, tinuta cocktail are o serie de reguli si nu permite orice combinatie.

Sunt accepate pentru asemenea evenimente costume barbati, elegante, doar in culori inchise. Se poate opta, in functie de preferinta si de nuanta care avantajeaza mai mult, intre negru, gri, bleumarin sau, mai nou, vernil.

Barbatii pot alege costume intr-o singura culoare, dar au la dispozitie si varianta costumelor in dungi sau carouri. De asemenea, tinutele tip cocktail permit si combinarea pantalonilor cu un sacou in alta nuanta, de la alt costum.

In schimb, modalitatile de combinare in vestimentatie se opresc aici, iar asortarea sacoului cu jeansi trebuie evitata, chiar daca in alte situatii este o optiune foarte potrivita, extrem de comoda si de efect.

In timp ce pentru costumele de barbati se vor alege nuante inchise, precum negru, gri, bleumarin sau vernil, camasile trebuie sa fie in contrast, fiind de preferat ca materialul din care sunt confectionate sa fie bumbacul.

Astfel, se va opta pentru culori deschise, alb, crem, bleu, dar pot fi alese si camasile in dungi fine sau patratele marunte, daca asortarea permite acest lucru. Pantofii pentru cocktail, trebuie sa fie din piele de buna calitate, fiind potriviti in special cei cu sireturi.

Ca si in cazul costumului, nuantele potrivite pentru pantofi sunt cele inchise, in special negru sau maron. Cei mai pedanti pot purta cravata, dar acest element vestimentar barbatesc nu este obligatoriu, dar trebuie combinat cu grija, in functie de culoarea costumului.

Daca in ceea ce priveste femeile, gama accesoriilor ce pot fi purtate la astfel de petreceri este una bogata, barbatii au la randul lor doar cateva elemente care le pot completa cu succes tinuta. Este vorba despre ceasul care completeaza nota de eleganta, batista din matase, cureaua pantalonilor si butonii sacoului.

Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat joi, 28 martie, că sunt implementate - proiectare şi execuţie contracte pentru construirea a încă 729 km de drum de mare viteză....
#tinute Cocktail, #rochii seara, #costume barbati , #shopping online