Cum alegem o hota de bucatarie buna?

Marti, 29 August 2017, ora 12:12
5423 citiri

Hotele sunt un accesoriu de nelipsit din bucatariile moderne. Simplu de montat si utilizat, rezistente la variatii de temperatura si umiditate, usor de igienizat si curatat, hotele au devenit cei mai buni prieteni ai gospodinelor care nu vor sa aiba o casa plina de fum si de mirosuri neplacute.

Cu unul sau doua motoare, decorative, incorporabile, telescopice sau pentru insule, hotele de astazi sunt suficient de puternice astfel incat sa poata trage tot fumul si aburul. Motoarele puternice permit o aspirare rapida, nu au un consum mare si sunt simplu de intretinut.

Alegerea unei hote de bucatarie este destul de dificila, sunt asa de multe modele si tipuri disponibile pe piata incat greseli se pot face la tot pasul. Iata in continuare cateva aspecte de care ar trebui sa tineti cont cand veti cumpara urmatoarea dvs. hota de bucatarie.

Criterii importante de luat in seama cand alegi hota pentru bucataria ta

In primul rand trebuie sa vedeti ce dimensiune are spatiul de deasupra aragazului, sa stabiliti cat de mare ar fi bine sa fie hota si daca va fi sau nu incorporata in mobilier. Aceste lucruri sunt vitale pentru a avea o putere de aspirare potrivita si o circulatie cat mai buna a aerului, fara a va lovi tot timpul de hota instalata.

In al doilea rand hotele cumparate trebuie sa aiba motoare cat mai puternice, sunt de preferat cele cu un motor mai puternic, adaptat volumului camerei unde se monteaza, daca insa nu exista modele viabile cu un motor se pot alege si cele cu doua, pentru un rezultat cat mai bun la aerisire.

Hotele moderne au si sisteme de iluminat, acestea pot fi diferite, este bine sa va orientati catre cele cu iluminat din toate partile si in fata, pentru a avea lumina cat mai buna pe plita.

Din punct de vedere al accesoriilor, e bine sa luati hote cu filtre de grasime lavabile, din aluminiu sau inox. Ridica aspectul hotei, sunt mai performante decat variantele din material sintetic, sunt usor de spalat, inclusiv in masina, ori de cate ori aveti nevoie ca hota sa aspire mai bine. Spoturile LED vor aduce o lumina mai placuta iar consumul de energie electrica a hotei scade simtitor.

Un aspect foarte important in alegerea unei hote este modul de functionare sau utilizare a acesteia. Majoritatea hotelor pot fi folosite atat pe evacuare cat si pe filtrare. Primul mod de utilizare este recomandat de toti producatorii, insa in unele cazuri nu exista posibilitatea realizarii unui traseu de evacuare.

In aceasta situatie este nevoie sa dotati hota cu filtre cu carbon activ, care retin mirosurile si o parte din umezeala. Filtrele cu carbon activ se schimba in mod regulat, cel mult odata la 3 luni. Anumite modele de hote au prevazute indicatori speciali care te avertizeaza cand trebuie schimbate, asa ca poti sta fara grija ca uiti sa le inlocuiesti.

Trebuie sa stii insa faptul ca orice hota folosita pe mod de filtrare va avea o capacitate de absorbtie mai scazuta iar filtrele cu carbon activ vor genera un cost periodic pe toata durata de viata a produsului.

Consum redus de energie electrica si zgomot de fond mai putin in timpul functionarii

Zgomotul este si el important. O hota de bucatarie nu trebuie sa fie foarte zgomotoasa, nivelul de decibeli trebuie sa fie usor de suportat si sa puteti discuta cu o persoana aflata in aceeasi camera.

Pe www.casasibucataria.ro, magazin online cu o gama diversa de electrocasnice de bucatarie si nu numai, veti descoperi in aceasta perioada hote de la producatori renumiti reduse, la preturi mici si foarte calitative. In oferta curenta sunt hote decorative, telescopice, incorporabile, hote cu unul sau doua motoare, produse originale, de calitate, cu garantie de doi ani si service asigurat.

Transportul este gratuit la comenzile peste 350 lei, livrarea rapida, verificarea coletelor la livrare si platile securizate.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#hota bucatarie buna , #shopping online