Ce faci când contul de shared hosting nu-ți mai ajunge? Iată la ce soluții poți apela

Advertorial
Vineri, 13 Ianuarie 2023, ora 16:41
6065 citiri
Ce faci când contul de shared hosting nu-ți mai ajunge? Iată la ce soluții poți apela
FOTO: unsplash.com

Extinderea găzduirii web pentru infrastructura site-ului tău este foarte importantă. De obicei, când ești la început de drum, alegi un pachet mic de hosting, însă spațiul de stocare se termină destul de rapid sau resursele de CPU și memorie RAM alocate nu îți mai ajung.

Pe măsură ce site-ul se dezvoltă, va avea nevoie de un spațiu de găzduire mai mare sau de mai multă putere de procesare. În momentul în care acest lucru se întâmplă și contul de hosting nu mai este suficient pentru a face față nevoilor tale, ai la îndemână câteva opțiuni din care poți alege. Iată care sunt acestea.

1. Poți face un upgrade la un plan de shared hosting de nivel superior

Acest lucru îți va oferi, de obicei, mai multe resurse, precum spațiu de stocare mai mare, bandwidth și CPU.

2. Ia în considerare un VPS

Poți lua în considerare mutarea către un server virtual privat (VPS). Un VPS este o mașină virtuală care oferă mai multe resurse și mai mult control asupra mediului de hosting. Un server dedicat este un server fizic care este dedicat hostingului site-ului tău.

Un VPS îți oferă mai multe resurse și mai multă flexibilitate decât un cont de găzduire partajată, dar este în general mai scump. Dacă ai nevoie de mai mult control asupra mediului de găzduire un VPS poate fi cea mai bună opțiune. La Host-Age.ro migrarea de la shared hosting la un VPS sau server dedicat este gratuită.

3. Poți alege servere dedicate

Dacă site-ul tău are un trafic foarte mare sau necesită multe resurse, un server dedicat poate fi cea mai bună opțiune. Un server dedicat este un server fizic care este folosit doar de site-ul tău. Acesta îți va oferi cele mai multe resurse și control total. Este însă și cea mai scumpă opțiune de găzduire.

4. Folosește un content delivery network (CDN)

Pentru a descărca o parte din sarcina de pe server, un CDN este alegerea potrivită. Un CDN este o rețea de servere care livrează conținut utilizatorilor în funcție de locația lor geografică. Acest lucru poate ajuta la reducerea sarcinii de pe server și la îmbunătățirea performanței site-ului tău. Pentru CDN îți recomandăm Amazon CloudFront sau CDN77 de exemplu.

5. Optimizează-ți site-ul

Optimizează-ți site-ul pentru a folosi mai puține resurse. Acest lucru poate include optimizarea codului, folosirea cache-ului, optimizarea imaginilor și altor resurse media.

6. Folosește un hosting gestionat

Ia în considerare folosirea unui furnizor de hosting gestionat care se poate ocupa de aspectele tehnice ale hostingului pentru tine. Aceasta poate fi o opțiune bună dacă nu ai timpul sau expertiza pentru a-ți administra propriul hosting.

7. Utilizează un serviciu de găzduire în cloud

Găzduirea în cloud este un tip de găzduire care utilizează o rețea de servere în diferite locații pentru a găzdui site-uri web. Acesta oferă un model scalabil, cu plata în funcție de utilizare, care îți permite să-ți mărești sau să-ți micșorezi cu ușurință resursele, în funcție de necesități. Însă în România probabil pot fi numărate pe degetele de la o mână site-urile care chiar au nevoie de așa ceva.

În concluzie, mutarea către un VPS sau un server dedicat este o alegere bună pentru site-uri cu trafic foarte mare sau cu nevoi speciale (cum ar fi instalarea/configurarea diferitelor software-uri). Acestea îți vor oferi mai multe resurse și mai mult control asupra mediului de hosting, ceea ce poate fi esențial pentru funcționarea corectă a site-ului tău. De asemenea, un VPS sau un server dedicat poate fi o alegere mai eficientă din punct de vedere financiar, pe termen lung, deoarece îți permite sa plătești doar pentru resursele de care ai nevoie, în loc să plătești pentru resursele unui întreg server, așa cum se întâmplă în cazul unui server dedicat.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Comisia Europeană nu este acord cu TikTok Lite, noua scorneală a gigantului tech. Temeri că minorii ar putea avea acces la conținut periculos
Comisia Europeană nu este acord cu TikTok Lite, noua scorneală a gigantului tech. Temeri că minorii ar putea avea acces la conținut periculos
Comisia Europeană a anunțat recent că va investiga programul TikTok Lite, suspectând că acesta poate avea un impact negativ asupra sănătății mintale a utilizatorilor. Programul, care...
TikTok se pregătește să lanseze o funcționalitate revoluționară. Există și un risc major pentru cei care o vor folosi
TikTok se pregătește să lanseze o funcționalitate revoluționară. Există și un risc major pentru cei care o vor folosi
TikTok se pregătește să lanseze o funcționalitate revoluționară care le va permite creatorilor să distribuie conținut video narat cu orice voce doresc, prin intermediul unei noi tehnologii...
#shared hosting, #cont de shared hosting, #solutii , #internet
Comentarii
Poza MAPS
MAPS
rank 1
Copistii vor sa se dea destepti 🤣😂🤣😅