Cine e noul sforar al PNL. Un singur lider mai mârâie la deciziile lui Iohannis

Marti, 05 Aprilie 2022, ora 18:30
15803 citiri
Cine e noul sforar al PNL. Un singur lider mai mârâie la deciziile lui Iohannis
Iulian Dumitrescu (centru), alături de Ilie Bolojan și Vasile Blaga FOTO Hepta

Prim-vicepreședintele PNL Iulian Dumitrescu este principalul sforar al partidului, susțin surse liberale pentru Ziare.com.

Dumitrescu controlează toate filialele din sudul țării și are o influență foarte mare în partid, fiind în competiție cu baronii PNL din Transilvania. Spre exemplu, Iulian Dumitrescu l-a convins pe Klaus Iohannis să se dezică de Cîțu, apoi a strâns semnături de la liderii de filiale pentru a-l forța pe liderul ”echipei câștigătoare” să demisioneze din fruntea partidului. Iulian Dumitrescu vizează funcția de secretar general al PNL, însă are concurență puternică: Lucian Bode, alt favorit al președintelui Iohannis.

Înainte de congresul din toamna anului trecut, Iulian Dumitrescu a jucat la două capete: a fost lângă Ludovic Orban o bună perioadă, apoi s-a sucit și a prins un loc de titular în ”echipa câștigătoare” condusă de Florin Cîțu. Însă tot Iulian Dumitrescu a orchestrat puciul din PNL împotriva lui Cîțu, în timp ce președintele partidului se afla în vizită de lucru în SUA, susțin sursele citate. „Iulian Dumitrescu a vorbit cu liderii filialelor din Sud, apoi l-a convins pe Iohannis să-l schimbăm pe Cîțu cu Ciucă. Iar Iohannis i-a dat undă verde”, susține unul dintre liderii PNL.

Iulian Dumitrescu a pus ochii pe funcția de secretar general al partidului, însă are un rival pe măsură: ministrul de Interne Lucian Bode. ”După Ciucă, Bode este preferatul lui Iohannis. De asemenea, Bode are o relație foarte apropiată și cu Nicolae Ciucă, deci vor face echipă în fruntea partidului, foarte probabil. Iulian Dumitrescu își va pune un apropiat ca ministru la Fonduri Europene și el va rămâne prim-vicepreședinte”, explică sursele citate.

În acets moment, nu există niciun lider de filială PNL care să-i fie potrivnic lui Iohannis. Cu o excepție: președintele CJ Bihor Ilie Bolojan. ”Liderii din Transilvania încearcă să medieze o apropiere între Iohannis și Bolojan, cei doi fiind în relații reci dintotdeauna. Bolojan este singurul care mai contestă deciziile lui Iohannis în partid. Așadar, dacă Iohannis acceptă, Bolojan ar putea ocupa un loc de prim-vicepreședinte, după ce Lucian Bode va deveni secretar general al partidului. Însă trebuie să mai accepte și Bolojan, care nu vrea să se amestece în jocurile de culise de la București”, conchid sursele citate.

Iulian Dumitrescu rămâne sub control judiciar. DNA a dispus prelungirea măsurii asupra președintelui suspendat al CJ Prahova
Iulian Dumitrescu rămâne sub control judiciar. DNA a dispus prelungirea măsurii asupra președintelui suspendat al CJ Prahova
Procurorii DNA au prelungit cu încă 60 de zile măsura controlului judiciar şi restricţiile impuse iniţial preşedintelui suspendat al Consiliului Judeţean Prahova Iulian Dumitrescu, fost...
Ce alimente vor avea prețuri plafonate până la finalul anului. Cîțu: "Când elimini astfel de măsuri, prețurile explodează"
Ce alimente vor avea prețuri plafonate până la finalul anului. Cîțu: "Când elimini astfel de măsuri, prețurile explodează"
Prețurile plafonate ale alimentelor de bază rămân valabile în continuare după ce Președintele Klaus Iohannis a semnat prelungirea ordonanței de urgență care le reglementează miercuri, 27...
#sforar pnl, #decizii iohannis, #Iulian Dumitrescu, #Vasile Blaga, #Klaus Iohannis , #stiri PNL