Descoperire istorică fantastică în Egipt: Faraonul a ascuns doi coloși în interiorul templului, acum 3.300 de ani VIDEO

Marti, 25 Ianuarie 2022, ora 00:16 7479 citiri
Templul faraonului Amenhotep al III-lea de la Luxor FOTO: Wikimedia

Arheologii, care lucrau la restaurarea templului funerar antic al faraonului Amenhotep al III-lea de la Luxor din Egipt, au făcut o descoperire extraordinară în interiorul impunătorului monument. Ei au găsit doi Sfincși colosali, care îl înfățișează pe rege, fiind datați din urmă cu aproximativ 3.300 de ani.

Statuile uriașe din calcar, care au măsurat aproape 8 metri, au forma unui sfinx, o creatură mitologică cu corp de leu și cap de om, purtând o coafură de mangustă, o barbă regală și un colier larg, potrivit Yahoo News.

Faraonul Amenhotep al III-lea a condus Egiptul în urmă cu circa 3.300 de ani, era extrem de bogat, având mult aur. El a reușit să mențină țara într-o perioadă pașnică de prosperitate și putere internațională în creștere.

O expediție arheologică formată din experți din Egipt și Germania, a descoperit statuile Sfincșilor colosali pe jumătate scufundate, în interiorul monumentului de la Luxor, cunoscut sub denumirea ”Templul de milioane de ani”.

Fenomenul inversării polilor magnetici a început: Misteriosul proces care va afecta grav lumea VIDEO

În plus, echipa de cercetători a mai găsit trei busturi din granit negru ale zeiței Sekhmet, a războiului, dar și a vindecării, care este adesea descrisă ca având o parte asemenea unui leu.

Dr. Horig Sorosian, șeful misiunii egipteano-germane, a declarat că ”Sfincșii uriași indică locația unui drum de procesiune folosit pentru a celebra festivalurile antice”. După ce statuile au fost curățate și restaurate, arheologii au găsit o inscripție, pe care scria ”cel iubit de zeul Amun-Re” pe pieptul sfinxului, referindu-se la zeul Soarelui egiptean.

Elon Musk avertizează omenirea: Sunt 100% șanse să aibă loc extincția în masă pe Pământ

Scopul principal al templului mortuar a fost să indice un loc de ofrande pentru faraonul Amenhotep al III-lea după moartea sa și trecerea acestuia în viața de apoi.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News